Почетна » Нови, нижи ценовници меса важе од 15. јула: Колико тачно кошта свињетина

Нови, нижи ценовници меса важе од 15. јула: Колико тачно кошта свињетина

од Други Пишу
0 коментар

Влада је, изменом постојеће уредбе, ограничила цене свињског меса у малопродаји. Тако ће месо од бута, већ од петка, 15. јула, коштати највише 709 динара, плећке 699 динара, месо од свињског врата са костима моћи ће да се продаје за максимум 595 динара, колико ће коштати и свињска слабина са костима. Ограничена је и произвођачка цена свињетине. Овим прописом се такође ограничава и маржа на све врсте свињског меса, као и на пилетину, на максимално – 10 одсто.

„Максимална малопродајна цена за свињски бут без костију не сме прелазити 709 динара по килограму, а максимална произвођачка цена не сме прелазити 585,95 динара по килограму“, стоји у Уредби коју је управо објавио Службени гласник, што значи да на снагу ступа сутра, 15. јула.

Влада је прописала и максималне цене за свињску плећку, врат и слабину.

Максимална малопродајна цена за свињску плећку без костију не сме да прелази 699 динара по килограму, а максимална произвођачка цена не сме да прелази 577,69 динара по килограму.

Када је реч о свињском врату са костима, његова максимална цена не сме да прелази 595 динара по килограму, а максимална произвођачка цена не сме да прелази 491,73 динара по килограму.

Максимална малопродајна цена за свињску слабину са костима не сме да прелази 595,00 динара по килограму, а максимална произвођачка цена не сме да прелази 491,73 динара по килограму.

Ограчничене су и марже за све врсте пилетине и свињетине на 10 одсто.

„Маржа обрачуната на нето фактурну цену свих врста свежег пилећег меса, умањену за рабате и попусте од стране добављача, износи максимално 10 одсто“, стоји у Уредби.

Исто важи и за све врсте свињског меса.

Да се испоручује у истој количини

За свињетину и пилетину важи исто што и за шећер, брашно и уље из ове Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница – произвођачи не смеју да их испоручују у количинама мањим од просечних у последњих 12 месеци.

Д. К.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар