Почетна » НУНС: Општина Бујановац да омогући новинарима да несметано извештавају о питањима од јавног интереса

НУНС: Општина Бујановац да омогући новинарима да несметано извештавају о питањима од јавног интереса

од Други Пишу
0 коментар

Новинар Бујановачких Никола Стевановић удаљен је данас са седнице Штаба за ванредне ситуације у Бујановцу која је заседала због пожара на градској депонији који траје већ трећи дан. Председник општине Бујановац и друга надлежна тела треба да омогуће новинарима да неометано извештавају о битним питањима, а план за санацију пожара то свакако јесте.

Одлуку да је седница затворена за јавност председник општине Нагип Арифи саопштио је неколико тренутака пошто је новинар Никола Стевановић стигао на седницу.

Главни и одговорни уредник Бујановачких Никола Лазић каже да пожар дуго траје и да су хтели правовремено да известе о плану Штаба.

„Задња три дана грађани су на ногама, писана је и петиција. Хтели смо да известимо о томе шта ће они да раде. А сад сви морају да чекају њихово саопштење. Нема већег јавног интереса тренутно у региону“, рекао је Лазић.

Он је рекао и да је њихов новинар приметио да је у сали у којој се одржало заседање Штаба ипак седео један новинар, који је и запослен у органима општине.

Позивамо председника општине Бујановац и остале чланове Штаба за ванредне ситуације да омогуће новинарима да прате будућа заседања како би могли на време да известе јавност о битним питањима која се тичу квалитета њиховог живота, као што је план за санацију пожара на градској депонији. Пожар који се десио на депонији у Бујановцу утиче на јавно здравље, па је самим тим у интересу јавности да буде информисана по том питању.

Такође, подсећамо да је дискриминација новинара и медија забрањена и захтевамо да се свим новинарима који су заинтересовани за праћење заседања омогући приступ,

Нунс

Можда ти се свиди

Оставите коментар