Почетна » Пошта Србије спискала милион и по евра на апликацију која не ради: „Пословног разлога нема, али има кумовског“

Пошта Србије спискала милион и по евра на апликацију која не ради: „Пословног разлога нема, али има кумовског“

од Други Пишу
0 коментар

У светлу најновијег штрајка поштара, функционер странке „Заједно“ Ђорђе Микетић објавио је на мрежи „X“ да је ЈП Пошта Србије потрошило 1,5 милиона евра како би развила апликацију Е-нотар, која би требало да служи за дигитално архивирање података свих нотара у Србији.

Микетић тврди и да су нотари поменуту“Поштину“ апликацију одбили, јер су били уцењени месечном ценом/рентом коришћења и сумњали су у безбедност чувања података грађана.

 

„Пошта Србије нема никакав пословни разлог да плаћа развој апликације за нотаре. Али има кумовски: јер су Срба Цвејић – председник нотарске коморе и Зоран Ђорђевић – вд директора Поште – кумови“, написао је Микетић.

Подсетимо, штрајк поштара траје од 24. октобра.

Због штрајка који траје сада већ недељама, скоро је потпуно стала испорука писама, рачуна и пошиљака.

Захтеви поштара су и даље исти:

Моментални пријем оптималног броја извршилаца јер недостаје радника, моментално повећање плате од минимум 30 одсто, као и исплата зараде из добити за претпрошлу годину до краја октобра. Такође, они траже прекид „тихе“ дискриминације према запосленима који раде и фаворизовање појединаца (изаслања као вид застрашивања, стимулације као вид награђивања послушника) и званичне гаранције од Владе Србије да ће захтеви бити испуњени.

„Пошта Србије“ саопштила је раније да је на састанку у Влади постигнут договор са представницима радника тог предузећа, на основу споразума који су потписали премијерка Ана Брнабић и представници синдиката.

Међутим, поштар Стефан Митровић, један од радника овог јавног предузећа који је обуставио рад, реако једа су на састанку са премијерком били „такозвани репрезентативни синдикати – синдикат ПТТ и „Радник“, као и неколико представника синдиката Независност“. Штрајк је настављен.

Foto: Ivan Dinić/Nova; Nemanja Jovanović/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар