Почетна » Прави ПРИРОДЊАЧКИ “ДИЗНИЛЕНД” на само 12 километара од Београда: Ако не знате где за викенд, ево једног занимљивог предлога

Прави ПРИРОДЊАЧКИ „ДИЗНИЛЕНД“ на само 12 километара од Београда: Ако не знате где за викенд, ево једног занимљивог предлога

од Други Пишу
0 коментар

Ако сте се заситили свих оних доборо познатих излетишта по Београду и околини, ево нечег поптуно другачијег. На само 12 километара од центра Београда у Винчи налази се мали рај, природна оаза, туристичко огледно добро Пољопривредног факултета у Београду.

Огледно добро има изванредне садржаје за породични туризам: Центар за рибарство и примењену хидробиологију „Мали Дунав“ који обухвата водену ботаничку башту, мини-зоо врт, акваријум с ретким рибљим врстама, аласку колибу – музеј рибарства, острво еволуције, и атрактивно село праисторијског рибара – које приказује живот крај реке у доба неолита (лепенску, старчевачку и винчанску културу становања).

Призоре употпуњују засади, пчелиње кошнице, рибњаци, локвањи, барске птице, и брижљиво негован амбијент.

 

Прави природњачки „Дизниленд“ простире се на око шест хектара. У горњем делу „Мале Подунавске дивљине“ је смештена ботаничка башта са воденим биљем, језеро Мала Венеција по којем се може пловити, оаза корњача, акваријум са 50 врста углавном дунавских риба.

 

Ту је и мини-зоо врт препун водених птица у коме се налазе две стотине јединки, утва златокрила, лабудови, мандаринке, каролинке… Затим паунови, козе, прави мини-зоо врт! Ту је још и острво еволуције, насеље праисторијског ћовека са 10 кућица.’

 

Ако се уморите од шетње или једноставно желите да застанете и посматрате прелепу природу или животиње у комплексу се налази мноштво клупица, столица и печуркица за одмор.

 

Центар се може посетити сваког дана у периоду од 20. априла до првих дана новембра, односно док су повољне временске прилике, од 8 до 16 часова радним данима, односно од 8 до 18 часова викендом. Цена улазнице је 300 динара за појединачне посете без водича.

К.П.Р.   Блиц

Насловна фото принтскрин

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар