Почетна » Преко 50 хиљада грађана потписало „Иницијативу за одбрану Кошутњака“

Преко 50 хиљада грађана потписало „Иницијативу за одбрану Кошутњака“

од admin
0 коментар

 

Не давимо Београд ће, како је најављено у данашњем саопштењу, наставити да прикупља потписе подршке Иницијативи за одбрану Кошутњака са циљем да се прикупи 100.000 потписа, „што би и фактички и симболички била велика победа грађана“.

„Позивамо све којима је стало до здравог живота у нашем граду, да помогну да се осујети намера инвеститора и градских власти да се чак 30 хектара градске шуме посече, а уместо ње у овом подручју изгради стамбено-комерцијални комплекс“, наведено је у саопштењу Не давимо Београд.

Та организација наглашава како радује“велико интересовање и одлучност грађана који су у формулару петиције оставили велики број порука о томе колико им значи Кошутњак“, међу којима су да је сеча шуме на тој локацији „озбиљни атак на здравље и уопште квалитет живота у Београду, који је нажалост већ увелико погоршан, али би овим чином било потпуно урушен“

Грађани у порука, између осталог поручују и да треб прогласити „мораторијум на сечу дрвећа и бетонирање зелених површина“ јер је Београд већ „у озбиљном минусу са дрвећем и квалитетом ваздуха“.

„Треба садити, садити и садити, без да се дира и један квадратни милиметар зелених површина! У супротном, ускоро ће температура лети у Београду да достигне 50 и 60 степени, нећемо моћи да улицу да изађемо“, једна је од оцена грађана који су потписали петицију за очување Кошутњака

Организција Не давимо Београд позвала је грађане да „позову своје пријатеље, објасне им о каквој опасности ради и позову да потпишу Иницијативу за одбрану Кошутњака“ на линку:

https://www.peticije.online/inicijativa_za_odbranu_kosutnjaka

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар