Почетна » Јавни извршитељи ће убудуће утврђивати да ли грађани имају веродостојну документацију за катастар

Јавни извршитељи ће убудуће утврђивати да ли грађани имају веродостојну документацију за катастар

од Други Пишу
0 коментар

Предложене измене Закона о извршењу и обезбеђењу даће јавним извршитељима основ да помогну грађанима и фирмама у решавању проблема старе и непотпуне документације приликом уписа у катастар, саопштио је данас Републички геодетски завод.

Истакнуто је да је на састанку руководства РГЗ и Коморе јавних извршитеља оцењено да проблем непотпуне документације гуши цео ланац институција које грађани морају да прођу у поступку уписа у катастар.

„Изменама закона које припремамо дајемо могућност извршитељима да утврђују веродостојност документације и помогну грађанима у целом процесу. На тај начин ћемо убрзати целу процедуру, а грађани ће у законском року своју имовину моћи да упишу у катастар непокретности“, рекао је директор РГЗ-а Борко Драшковић.

Комора јавних извршитеља је по речима председника Бојана Костића спремна да своје капацитете стави на располагање за решавање овог проблема који годинама уназад мучи грађане и привреду.

„Ово је један од оних проблема који деценијама није решаван и време је да се заједно потрудимо како би људима олакшали упис њихових непокретности у катастар“, казао је Костић.

Како је саопштено, нацрт измена и допуна Закона о извршењу и обезбеђењу ускоро ће бити достављен Министарству правде.

Foto: Shutterstock

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар