Почетна » Професор Алек Кавчић ослобођен у процесу по тужби издавачке куће Клет

Професор Алек Кавчић ослобођен у процесу по тужби издавачке куће Клет

од Други Пишу
4 коментари

Трећи основни суд у Београду је данас ослободио професора Алека Кавчић оптужбе коју је против њега поднела издавачка кућа Клет због, како је навела, „повреде пословног угледа“ јер је јавно говорио да се уџбеници у основним школама у Србији бирају корупцијом.

Фондација Алек Кавчић је саопштила да је том пресудом доказано да јавно оглашавање издавачке куће Клет у којој позивају учитеље да „наруче 20 уџбеничких комплета“, а за узврат ће добити таблет, представља коруптивно деловање.

Такође, доказано је и су Клет, Фреска и Нови Логос три правно повезана лица, и да имају доминантан положај на тржишту, а да професор Кавчић није никаква конкуренција издавачкој кући Клет, јер је његова фондација поделила бесплатно више од 50.000 оригиналних штампаних издања уџбеника, док је превасходни циљ издавача профит, наведено је у саопштењу.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

4 коментари

komšija фебруар 6, 2023 - 20:17

Zašto naše udžbenike može da štampa ko hoće? Javno preduzeće „Zavod za udžbenike“ mora biti jedini izvor iz kog će naša deca učiti. Kakav „Klet“, kakvi bakrači? Da li su nam svrake popile mozak?

Понови
Ivan фебруар 7, 2023 - 22:09

Komšija nisu nam svrake popile mozak nego korupcija na svim nivoima (prljave pare)

Понови
Nenad Zivanovic фебруар 8, 2023 - 10:57

Kako Nemci štampaju udžbenike srpskoj deci,a streljali su srpske djake?Zatim pokušavaju da izbace iz udžbenika Desanku Maksimović koja je napisala najdirljiviju pesmu o tom streljanju .

Понови
Sladjana фебруар 9, 2023 - 18:38

31.oktobra 2022. god. objavljeno je da se pripreme iz biologije za upis na medicinske fakultete polaže isključivo iz Kletovih udzbenika. ZAŠTO?

Понови

Оставите коментар