Почетна » СЕОС: Одлагање протеста до даљењег, тренутни приоритет заустављање насиља

СЕОС: Одлагање протеста до даљењег, тренутни приоритет заустављање насиља

од Други Пишу
0 коментар

Почетком месеца СЕОС је заказао протест испред Народне скупштине за 18. мај, на дан када се навршава годину дана од како је Скупштини предата Народна иницијативу за забрану истраживања, ископавања и прераде литијума, бора и пратеће асоцијације метала на територији републике Србије. Од тада надлежни представници власти нису ставили на дневни ред седнице Скупштине иницијативу, коју је по комплкованој процедури потписало 38000 људу, и тиме прекршили Закон и Устав ове земље.

Нико није могао да претпостави каква трагедија ће нас све задесити само пар дана након заказивања нашег протеста. У два дана изгубљени су млади животи и читаво друштво је паралисано овим трагедијама, као и таласом насиља који се надовезао на ова два страшна догађаја.

Због актуелне ужасне ситуације, чланице СЕОС-а су одлучиле да се протест одложи до даљњег. Тема литијума и даље је једна од круцијалних за опстанак читаве земље, и од ње нећемо одустати никада, али је тренутни приоритет заустављање насиља, мржње и подела који нас већ више од деценије држе као таоце.
СЕОС ће и даље бити део протеста „Србија против насиља“ уз све друге храбре људе који су одлучили да се сви заједно изборимо за нормално, уређено и безбедно друштво.

Можда ти се свиди

Оставите коментар