Почетна » Да ли ћемо Васкрс ПРОВЕСТИ У КУЋАМА? Ево какво нас време очекује за празнике!

Да ли ћемо Васкрс ПРОВЕСТИ У КУЋАМА? Ево какво нас време очекује за празнике!

од admin
0 коментар

Прва два дана наредне седмице, последње пре почетка Васкршњег празника, донеће сунчано и ведро време у већем делу земље, али свежији дани очекују се већ од среде. По свему судећи, за Васкрс ће се широм Србије поред јаја шаренити и кишобрани, како се на сам празник готово свуда предвиђају падавине

У јужним крајевима земље, пре свега у Нишу, за највећи хришћански празник очекује се мало кише, са максималном дневном температуром од 19 степени.

Исте временске прилике ће на крају поста задесити и Чачане, док ће у суседном Ужицу бити нешто хладније са максималних 15 степени Целзијуса.

У Крушевцу ће још само данас падати киша, док се идуће седмице све до викенда очекује разведравање.

На Велики петак и Суботу и Крушевљани ће јаја бојити уз звуке капљица, али су, када је о прогнози реч, срећнији од осталих Шумадинаца – по свему судећи, киша ће их на Васкрс заобићи, мада ће сунце с времена на време заклањати облаци.

Крагујевчани такође ће у сунцу уживати само током радних дана – од 14. дана априла у овом граду могућа је киша која ће се наставити и после Васкрса.

Ни становници престонице неће моћи да уживају у предстојећем и наредном викенду. Лепо време пратиће Београђане при одласку на посао, али празник ће дочекати уз периоде кишног времена, са максималних 18 степени Целзијуса за Васкрс.

Сунчане ће за Васкрс бити још само равнице. У Новом Саду се киша очекује сутра и онда тек на Велику суботу, док ће се на празник Христовог васкрсења мешати облаци и сунце, а температура ће бити права пролећна – до 19 степени Целзијуса.

На самом северу Србије, у Суботици, време ће у наредних 10 дана бити готово идентично како и у Новом Саду.

Ведро војвођанско време око Васкрса вероватно ће на салаше, Фушку гору или Палићко језеро намамити парове и породице који су планирали да током школског мини-распуста и одмора негде отпутују.

Онима који би да током продуженог празничног викенда избегну кишу, алтернатива су излетишта у Крушевцу и око њега – брдо Багдала, планина Јастребац, Рибарска бања или посета неком од бројних манастира овога краја, од којих је свакако најпознатија Љубостиња.

Што се свих осталих тиче – не треба дозволити да мало пролећне кише поквари мини одмор и највећи хришћански празник. Зато идуће недеље – кишобран у руке и нека победи најјаче јаје!

Еспресо.рс/ Извор: Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар