Почетна Друштво Телеком преузео и дугове „Глобалтела“ Жељка Митровића, цена остаје тајна

Телеком преузео и дугове „Глобалтела“ Жељка Митровића, цена остаје тајна

од Други Пишу
0 коментар

Телеком ће куповином Глобалтела постати власник имовине Глобалтела у вредности од 146,8 милиона динара (1,3 милиона евра) колико је она вредела на крају јуна 2023. године, али и свих дугова у износу од 96,8 милиона динара (око 825.000 евра), наводи се у Нацрту уговора о статусној промени припајања, а пише Нова економија.

У нацрту уговора се и даље не наводи цена по којој је Телеком купио Глобалтел, пише портал.

Глобалтел, који је био у власништву компанија „Пинк Медиа Гроуп“ и „Процесцом“, ће преузимањем од Телекома престати да постоји.

Телеком куповином Глобалтела постаје власник целокупне његове имовине, свих потраживања, дозвола, одобрења и других повластица.

Сва узајмна дуговања између Телекома и Глобалтела се поништавају, наводи се у нацрту уговора.

Према извештају Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ), Глобалтел је имао 1,1 одсто укупног броја активних корисника мобилних услуга у Србији.

Почетком јуна је генерални директор „Телекома Србија“ Владимир Лучић потврдио да планирају да купе 100 одсто удела у компанији „Глобалтел“.

Том приликом је рекао и да је цена пословна тајна, али да није тачно да се ради о 17 милиона евра.

Глобалтел је основан 2015. године. До 2016. године био је у апсолутном власништву компаније „Процесцом“ и регистрован за рачунарско програмирање.

Те, 2016. године, у власништво улази и Пинк Интернатионал Цомпанy Жељка Митровића са 55 одсто удела, а компанија мења претежну делатност у „бежичне комуникације“.

Foto Nova.rs/Goran Srdanov

Нова Економија/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар