Почетна » Туристичке агенције Србије: Отказана сва путовања за Грчку, туристи ће добити заменске ваучере

Туристичке агенције Србије: Отказана сва путовања за Грчку, туристи ће добити заменске ваучере

од admin
0 коментар

 

„Отказали смо сва путовања за Грчку до 15. јула, до када важи одлука Грчке о затварању границе за туристе из Србије’, рекао је за Бету директор туристичке агенције Сабра травел Владимир Влахо.

Грчка је јутрос у шест часова затворила границу за држављане Србије до 15. јула, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола.

Влахо је рекао да је до 15. јула у Грчку требало да отпутује око 1.000 људи, а да је група од око 100 путника која је јуче кренула у ту земљу аутомобилима и аутобусом ушла без проблема и без тестирања на ЦОВИД-19, осим можда спорадично, пре ступња одлуке на снагу.

Он је рекао да су агенције у тешком положају и да је песимиста јер се не нада државној помоћи.

„Тражили смо помоћ у минималцима за запослене, држава је рекла да нема златни ћуп и верујем да нема новца“, рекао је Влахо.

Додао је да остаје да се види „да ли је јефтиније одржавати број запослених државном помоћи или преко помоћи на бироу незапослених“.

Влахо је рекао да су конкурисли за кредит у Фонду за развој пре два и по месеца, да им је одобрена сума недовољна за исплату једне плате запосленима, али да ни то још нису добили.

Комерцијални директор Плана турса Милан Васић рекао је да су јуче обавестили 34 путника да се путовање заказано за данас отказује и да они нису били превише разочарани, а да је једна трећина и сама хтела да одустане.

„Путници којима је отказано летовање у Грчку добиће заменске ваучере за неки други аранжман“, рекао је Васић.

Он је рекао да је Плана турс реализовала 35 одсто букираних аранжмана у овој години, а да је то само десетак одсто у односу на прошлогодишњу сезону.

Васић је рекао да туристичке агенције неће престати да траже помоћ државе јер у том сектору, заједно са превозницима и водичима ради око 20.000 људи.

Истакао је да је додатни проблем негативна рекламна кампања јер су „неки медији писали да смо одвели путнике на острва губаваца“.

Директорка туристичке агенције Олимпик травел Бранка Караџић рекла је да је јуче отказан чартер лет за Крит за 20 путника и да су „рационално“ прихватили разлоге.

Она је рекла да агенција није „животно угрожена“ у пословању, али да би помоћ државе добродошла.

Ковачевић је рекла да је доста путовања померено за 20. јул, а да је велики проблем у пословању то што се не може планирати.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар