Почетна » ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА КОНТРОЛИШЕ НАДЛЕЖНЕ ОРГАНЕ ЗБОГ ДЕТЕТА НАЂЕНОГ У ФОНТАНИ

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА КОНТРОЛИШЕ НАДЛЕЖНЕ ОРГАНЕ ЗБОГ ДЕТЕТА НАЂЕНОГ У ФОНТАНИ

од Други Пишу
0 коментар

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, на основу информација из медија да је ухапшен мушкарац који је своје дете терао да проси и казнио га тако што га је скинуо голог и оставио у фонтани на Новом Београду, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Градског центра за социјални рад Београд.

Заштитник грађана је из медија дошао до сазнања да је дете (9) нађено голо и у веома лошем здравственом стању у фонтани на Новом Београду, као и да га је отац често отимао из Дома за децу без родитељског старања, терао да проси и тукао када му не би донео довољно новца.

 

Од Градског центра за социјални рад Београда Заштитник грађана тражи да му року од 15 дана достави детаљан извештај о поступању надлежног одељења Центра за социјални рад у конкретном случају, уз достављање релевантне документације.

 

У овиру поступка, а у духу добре сарадње имајући у виду заједнички интерес и обавезу свих државних органа Републике Србије да предузимају активности и размењују информације у циљу заштите људских права, а посебно права детета, Заштиник грађана је од Центра за заштиту жртава трговине људима затражио да му у року од 15 дана достави информације о евентуалном поступању у овом случају.

 

Исто тако, Заштитник грађана је у духу добре сарадње од Другог основног јавног тужилаштва у Београду затражио да га у што краћем року извести о свим околностима лишења слободе оца детета, о томе да ли је против њега раније вођен кривични поступак и за које кривично дело, као и који је евентуални исход тих поступка.

Можда ти се свиди

Оставите коментар