Почетна » Љубав у доба протеста

Љубав у доба протеста

од admin
0 коментар
Имам утисак да ова власт дирекно ради против наталитета овог народа, питате се зашто како? Не бих знао ни ја сам, да ли раде то намерно или случајно, али ево укратко шта се десило мом добром пријатељу.
 
 
 
Каже мој драги пријатељ мени, да је своју дивну и прелепу сипатију желео да одведе на Калемегдан и да јој каже волим те. Авај ту су неки радови, посечено дрвеће, затворено са свих страна, куда проћи, како сад створити ту роматичну сцену где млад човек жели да искаже своја осећања.

 
Питам се да ли ова власт зна колико је љубави упропастило, са жичаром неком која ће бити двехиљаде двадесет и ко зна које ако је у опште буде а верујем да ће убити тиме дух прошлих времена, где су млади шетали држећи се за руке и маштајући о новој заједничкој будућности.

 
У недостатку Калемегдана каже мени пријатељ, хтедох да одемо на Петроварадин. Тамо је роматично диван поглед а онда сетим се поскупео бензин а и ауто није у најбољем стању, ко зна да ли ће да прође техничи или ће ићи на отпад па да га продам на кило. Небито сад није то тема, вероватно ће на кило мисли Неша лимар, има да ме одере док закрпи све рупе.

 
Ништа, нема везе ићићемо возом, путовање возом је увек роматично. Сад ту има један проблем где да нађем воз за Нови Сад?

Заиста роматично је путовати возом, али како кад нам се затурила железничка станица, мислим се нешто као у зони сумрака, сви знају да је некад била ту а сад је нема. Има кажу неки прокоп као бајаги железничка станица али да ли је тамо тај воз или није, како доћи до тамо мало копликовано, те смо одустали од тога, кад смо се сетили да је затворена пруга Београд-Нови Сад а када ће бити отворена то не знам, пропаде ми роматика. Мада шта ће нам железничка станица кад немамо железницу. 
 
 План се мења из минута у минут , па ништа ићи ћемо на протесте, тамо све неки фин свет пуштају супер музику, позитивна атмосфвера, моја сипатија воли да шета, уживаће у томе бар.  Међутим појавише се информације да ће неко да прогони пртестанте и да их мучи са неким чудним звуцима шунда и кичераја. Нешто се мислим па де је та комунална полиција што мери децибеле, малтене ни питу не смеш гласно да печеш у стану а камоли да људе мучиш чудним крицима разних самопроглашених великана турбо фолка. Питам се да ли ће да реагује или да припомаже!?!

 
На протестима је културан свет, тамо долазе они који не гледају Пинк не пратимо ријалити нисмо под хипнозозом масмедија, тамо су образовани људи који углавном слушају панк рок. Што би реко др. Поп „слушам пунк рок и глув сам ко топ“. Него шалу на страну, где млад човек да крене а да га нека одлука неспретних чиновнка у џиповима не спречи у својој намери да ради оно што жели?

Где човек неком на миру да каже волим те?! Бар нам протесте оставите на миру, тамо је културан свет!

 
Можда сам ја мали и неприметан човек али зато су ови протести велики за мене, мој бунт је против шунда и кичераја.
 
Иван Бајовић

Можда ти се свиди

Оставите коментар