Почетна » РЕКВИЈЕМ ЗА ЈЕДАН САН Антифеминистичка мисао

РЕКВИЈЕМ ЗА ЈЕДАН САН Антифеминистичка мисао

од admin
0 коментар

Не колутај очима. Схватам да у овом свету трансценденталне глупости не можеш да разумеш жену која се бори за опстанак на земљи одвећ тврдој за оне који осећају, али ми не иде у главу како се твоје разумевање сведе на оне који потражују. Као да се читав свет залаже и верује само у оне жене које се не пружају, које изискују нове ципеле, којекакве новотарије, путничке карте, топло ћебе из нордијске земље и пудер са југа. Да ли се све између жене и тебе свело на простачко умишљање да ће бити боље и лепше када она престане да верује да аларм не треба да звони у цик зоре и када јој већ сваки капут постане тесан за ношење?
Знаш, храбре жене су се бориле са мишљу да сваки мушкарац није вулгарна дртина која ће искористити њене облине и кривине и у једном моменту их бацити у процеп својих засићених жеља. Жене су се бориле да на ову земљу, одвећ опет тврду за оне који осећају, изнедре праве мушкарце и жене, оне који знају да лепо говоре, правилно држе кашику и облаче чизме на најлакши начин, а онда у тим чизмама одшетају кроз живот усправно и исправно. Знаш, да није било жене, не би било ни музике, ни инспирације, ни миришљавих кошуља, ни чежњивих погледа, ни укусних вечера, ни дивних потомака. Не би било твојих проспаваних ноћи када су ти преко биле потребне, а она рибала ваше лоше успомене по глави и не би било осмеха у угловима браде кад си блистао задовољан вешћу о томе како си најпожељнији мушкарац на овој планети.

Драги мушкарцу,

да није било жене, не би имао чиме да се поносиш јер је она стајала испред и изнад свега, а ти колуташ очима када се помене њена драгоценост у мини космосу који гради за себе, и тебе укључује у њега. Несебично.

Драги мушкарцу,

она је поред силних папира које је имала да напише, исправи и избрише, имала у глави још хиљаду брига и ниједна није подразумевала то да ти нећеш заводити њен лош дан. Драги мушкарцу,схватио си овај живот са женом као жабокречину у коју утањаш кад год ти је заклон потребан, али се и даље гадиш од предаје, од удаха мириса земље (која је и даље одвећ тврда за оне који осећају) после кише, са њом, оном која не захтева нити потражује, оном која не фалшира танго и оном чија слика на зиду не говори ништа друго до тога да јој недостаје твоје биће изван и поред ње. Биће које си и сам заборавио да имаш.

Драги мушкарцу,

заборавио си шта мушкарац значи. Да мушкарац није обична скупина подригивања, изругивања и надигравања у бици у којој се и сам губиш. Драги мушкарцу,буди више од земље која је одвећ тврда за оне који осећају. Буди оно небо о ком си сањао да ћеш бити, пре него су те поткупила потраживања земље. Пре него си изгубио себе, и пре него изгубиш њу.

АЈША

Можда ти се свиди

Оставите коментар