Почетна » ГО Гроцка на листама међу најмање вакцинисаних грађана

ГО Гроцка на листама међу најмање вакцинисаних грађана

од admin
0 коментар

 Судећи према статистици вакцинација најбоље напредује у централним општинама, односно Старом граду, Врачару и Савском венцу, а добар је одзив и на Новом Београду.

– Ако имамо у виду да су данас заказане 18.034 вакцинације и 9.392 ревакцинисања на територији Београда, у наредних неколико дана ћемо доћи у ситуацију да имамо око 20 одсто вакцинисаног пунолетног становништва на територији Београда, односно 10 одсто пунолетног становништва које је ревакцинисано – рекао је јуче заменик градоначелника Београда Горан Весић.

С обзиром на то да је у овом тренутку на територији Србије вакцинисано 878.143 човека, а да их је ревакцинисано 500.000, што је укупно 1,3 милиона доза, те да је циљ да се вакцинише око 2,5 милиона људи, Весић је истакао да се може очекивати да на територији Београда буде и више од 600.000 људи који су се вакцинисали.

– То би требало да буде довољно да стекнемо имунитет. Када су у питању градске општине, у вакцинацији посебно предњаче централне градске општине – навео је Весић.

Он је рекао да је на територији Старог града до сада вакцинисано 34,3 одсто пунолетне популације што је, сматра, одличан резултат, вероватно међу најбољима у Србији, ако не и најбољи.

Весић је додао да је на Савском венцу вакцинисано око 30,7 одсто пунолетне популације, на Врачару 29,16 одсто, на Новом Београду 24,19 одсто и у Раковици 20,5 одсто.

– То је првих пет општина када гледате укупан број становника. Најслабији резултати вакцинације су тренутно у Лазаревцу (11,2 одсто) и Младеновцу (11,8 одсто) – рекао је Весић.

Разлоге за слабије резултате вакцинације у Лазаревцу и Младеновцу види у томе што је људима из приградских општина теже да долазе на Сајам и на пунктове за вакцинацију у граду.

– Управо зато смо отворили један пункт у Спортској хали у Лазаревцу, у договору са Општином Лазаревац и Домом здравља. Верујем да ћемо сада имати већи број људи вакцинисаних у приградским општинама – рекао је Весић.

Навео је да је на територији града Београда највише дато вакцине „синофарм“, и то више од 206.000, следи вакцина „фајзер“ са око 24.000, „спутњик в“ са 18.000, а „астра зенека“ са скоро 7.000.

 

А.Ј.К, Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар