Почетна » Нико неће да бира директора зоо-врта

Нико неће да бира директора зоо-врта

од admin
0 коментар

Два месеца од оставке, Гвозден Раденковић без наследника. Нови кандидат, највероватније, тек током октобра

НИ два месеца од поднете оставке Гвоздена Раденковића на место директора Београдског зоолошког врта, не зна се ко ће доћи на његово место. Нови вршилац те дужности није именован, а конкурс за избор директора још није ни расписан.

Како незванично сазнајемо из Врта, све одлуке су на граду. Како нам је речено, градска скупштина требало би да предложи кандидата, скупштина овог друштва требала да усвоји и именује новог човека за вршиоца те дужности. Међутим, Секретаријат за привреду „пребацује лопту“ назад на Врт.

– Још није именован в. д. директора Зоолошког врта града Београда, а скупштина друштва Зоо-врта биће сазвана у складу са Законом о привредним друштвима, Оснивачким актом, Статутом и Пословником о раду скупштине привредног друштва „Зоолошки врт града Београда“ д.о.о. – кажу у Секретаријату.

Сазив ће се, највероватније, одржати у октобру, када ће и стићи нови кандидат.

ГРАД ПОСТАВЉА СКУПШТИНУ И УО

ПОШТО се Зоо-врт води као привредно друштво, чији је оснивач град, чланове УО, односно скупштине предузећа, поставља – Скупштина града. Скупштина предузећа бира кандидата за в. д. директора до шест месеци или до завршетка конкурса.

И. П.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар