Почетна » НОВИ ТАРИФНИ СИСТЕМ У ГСП-У Јефтинија карта, али краћа вожња

НОВИ ТАРИФНИ СИСТЕМ У ГСП-У Јефтинија карта, али краћа вожња

од admin
0 коментар

Фарбањем нових зона јавног градског превоза „четка“ је највише ограничила Београђане у центру

ФАРБАЊЕМ нових зона јавног градског превоза „четка“ је највише ограничила Београђане у центру, јер јефтинија месечна карта за превоз, уколико не желе додатне издатке, подразумева и ужи радијус кретања. Већ први дани октобра, од када почињу да важе нове тарифе, биће лакмус за проблеме са којима ће се суочити становници Миријева, Земуна, али и других насеља која су „преполовљена“.

С обзиром на то да поједине линије јавног превоза које почињу и завршавају се у првој зони, на својој путањи „секу“ зону два, велики број суграђана биће принуђен да купи месечну карту за обе зоне или да осим персонализоване код себе има и неперсонализовану и да је по потреби активира. То важи и за Миријевце из уже градске зоне кад крену на пијацу, у пошту или Дом здравља, јер је ово насеље поделио Миријевски булевар, а последња станица у првој зони је Витезова Карађорђеве звезде.

– За сваку линију која прелази границу зоне корисник мора поседовати претплатну карту за две зоне – кажу у Дирекцији за јавни превоз и додају да је ГСП започео акцију замена табли на терену као и фарбања постојећих стубова.

И мада су у Градској управи измене најавили још током лета, у овој институцији објашњавају да се „због обимности посла, укупно више од 4.800 комада на стајалиштима у граду, овај ванредни посао реално не може завршити у кратком року“.

МАРКИЦА ЗА ПРВУ ЗОНУ 2.990

НОВА цена месечне допуне за прву зону за запослене биће 2.990, док ће за прву и другу износити 3.275. Исто толико ће издвајати и радници у трећој и посебно у четвртој. Цена обједињене допуне за прву, другу и трећу кошта 3.890, док путници који пролазе кроз све четири зоне мораће да издвоје највише новца и њих ће превоз коштати 4.990 динара.

МАПЕ И УПУТСТВА

У ДИРЕКЦИЈИ кажу да су свим дистрибутерима који раде допуне прослеђени ценовник, мапа зона, гранична стајалишта и упутство за коришћење терминала. Дистрибутери су дужни да на продајна места проследе овај материјал. Такође, валидатори ће бити прилагођени да прикажу различитим бојама, као и пратећим текстом, различите зоне.

Н. ВУКИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар