Почетна » Обезбеђење градилишта у Блоку 37 покушало да склони грађане који протестују (ВИДЕО)

Обезбеђење градилишта у Блоку 37 покушало да склони грађане који протестују (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

Нови улаз на градилиште је, како су за ФоНет рекли станари, постављен преко пешачке и бициклистичке стазе, па намеравају да инвеститора пријаве надлежној инспекцији.

Тренутно се на градилишту налазе багер и камион натоварен ископаном земљом, који не може да напусти ту парцелу пошто су се станари прегруписали и блокирају оба „улаза“.

Станари блока 37 окупили су се јутрос у 5 часова, када су приметили да инвеститор доводи обезбеђење.

„Чекамо да почне, нису ту да се гледамо“, поручио је један станар.

Према изјавама очевидаца, обезбеђење је касније током јутра гурало станаре који се противе изградњи седмоспратнице испред њихових зграда, док су осморица полицајаца све то посматрали са стране, упркос томе што се све дешавало на улици.

Претходно је полиција, како су ФоНету рекли станари, обавестила обезбеђење да ван градилишта не сме ништа да покушава, јер су станари на јавној површини.

Станари Блока 37 су у среду увече поново почели протесте, након што је инвеститор, како кажу, прекинуо договор да се обуставе радови до постизања коначног решења и тог јутра послао раднике са механизацијом.

 

Станари зог блока протестују зато што сматрају да би им изградња пословне зграде уз сам Булевар Милутина Миланковића значајно умањила квалитет живота, док је инвеститор, аустријска компанија Дурст, неколико пута саопштила да има све дозволе за наставак радова, што је потврдио и заменик градоначелника Горан Весић.

На последњем састанку, коме су 23. јуна присуствовали представници станара, инвеститора и града Београда, инвеститор је понудио да смањи спратност зграде, у складу са урбанистичким планом из 2016. године, уз услов да га за разлику у квадратури обештети Град Београд.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар