Почетна » Винчанска депонија биће сређена

Винчанска депонија биће сређена

од admin
0 коментар

Град добио од Владе Србије „зелено светло“ за пројекат јавно-приватног партнерства за решавање проблема са отпадом. Посао вредан 250 милиона евра

Највећа неуређена депонија у овом делу Европе – Винча, коначно ће бити „под конац“!

– Београд је добио „зелено светло“ и позитивну одлуку Комисије за јавно-приватна партнерства Владе Србије да формално почне пројекат управљања отпадом на депонији Винча и јавно-приватно партнерство за решавање овог великог еколошког проблема у Београду – рекао је јуче градоначелник Синиша Мали.

Град је протеклих осам месеци припремао документацију, након чега је о пројекту вредном око 250 милиона евра одлучивала ова комисија. За сређивање депоније, изградњу постројења за управљање отпадом и производњу електричне и топлотне енергије, град тражи стратешког партнера. Циљ је да нула одсто отпада у Београду остане нетретирано.

Намера је да се до 15. јула одржи седница Скупштине града, на којој би требало да се изградња оваквог постројења одобри. Након тога очекује се тендер за избор партнера, а градоначелник је напоменуо да је већ 50 компанија изразило заинтересованост да учествује у реализацији пројекта управљања отпадом.

– Реализацијом пројекта умногоме ће се побољшати квалитет животне средине и енергетска ефикасност у главном граду – навео је Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде и председник Комисије за јавно-приватна партнерства.

ИСТИЧЕ УГОВОР ПРИВАТНИМ ПРЕВОЗНИЦИМА

ОВО је први пројекат Јединице за управљање пројектима коју је основао град Београд, а следећи је проналажење партнера у области градског превоза јер ове године истиче десетогодишњи уговор са приватним превозницима. Тај пројекат је такође дат на разматрање Комисији – нагласио је градоначелник Синиша Мали.

В. Н.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар