Почетна » Бивша председница општине Гроцка: Пут до куће Вељка Беливука асфалтиран без нашег знања

Бивша председница општине Гроцка: Пут до куће Вељка Беливука асфалтиран без нашег знања

од admin
0 коментар

 

Аврамовић је агенцији Бета казала да тај пут повезује Смедеревски пут са насељем Ритопек и да спада у некатегорисане путеве који су у надлежности локалне самоуправе.

„Пут према Ритопеку је 2020. године асфалтирало предузеће ‘Србијапут’ А.Д, без знања нас из општине. Ради се о деоници од 4-5 километара, која добрим делом пролази кроз њиве и ливаде, што је у то време изазавало протесте мештана“, казала је Аврамовић.

Драгољуб Симоновић, који је на челу општине Гроцка био до 2019. године, казао је синоћ за „Славија-инфо“ да је асфалтирање пута до куће Беливука могао да нареди заменик градоначелника Београда Горан Весић или координатор Српске напредне странке (СНС) за општину Гроцка Милосав Миличковић.

„Чудно је да је тај пут завршен за пар дана. Неко са високог места је то одлучио“, рекао је Симоновић.

Аврамовић је навела да су се мештани бунили зашто пут пролази кроз ненасељена места, и тражили су да се уместо те деонице асфалтира више насељених улица у Ритопеку.

На питање Бете, да ли је било ко из „Србијапута“ контактирао надлежне у општини везано за асфалтирање локалног пута у Ритопеку, Аврамовић је казала да њу ни било кога другог у општини, нико није обавестио о том пројекту.

„Општина Гроцка ни на који начин није учествовала у градњи тог пута. Ми смо од грађана, који су се бунили, сазнали да се гради тај пут“, истакла је Аврамовић.

Директор „Србијапута“ Петар Живадиновић казао је Бети да није упознат са градњом пута који пролази поред куће Вељка Беливука у Ритопеку.

Живадиновић је рекао да ће у току дана саопштити да ли је и због чега „Србијапут“ асфалтирао тај локални пут.

Криминална група Вељка Беливука је ухапшена 4. фебруара, а према речима председника Србије Александра Вучића та група је у Ритопеку млела људе и од људског меса правила ћевапе.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар