Почетна Локалне вестиГроцка ДИРЕКТНО ИЗ ВИНЧЕ: Мирис дима и паљевине пробудио пола Београда (ФОТО)

ДИРЕКТНО ИЗ ВИНЧЕ: Мирис дима и паљевине пробудио пола Београда (ФОТО)

од admin
0 коментар

Облак дима и мирис паљевине пробудио је ноћас становнике многих београдских насеља – Звездаре, Миријева, Вождовца, а у Градском центру за обавештавање наводе да је реч о облаку дима који наноси ветар са депоније у Винчи и да је пожељно затворити прозоре.

Како наводе у градским комуналним службама, преко дана су примили и велики број позива грађана Карабурме који су се жалили на дим и да претпостављају да ветар наноси дим и на друге делове града.

Грађани на друштвеним мрежама јављају из различитих делова града жалећи се да их је пробудио мирис дима.

 

Имаче према сазнањима Жиг Инфа, иако је речено од надлежних да ватре нема већ је само у питању дим, ситуација на терену је доста другачија. На самој депонији још увек се може видети ватра која ствара густ дим. Како кажу они који прате ситуацију на депонији, нико се и не труди нешто претереано да ватру угаси.

Подсетимо се, пожар на депонији у Винчи је почео је пре око 20 дана, и како је саопштено пре две недеље, био је локализован али не и угашен. У Градском заводу за јавно здравље су тада рекли да у ваздуху, ипак, нема штетних материја.

А ево како је јутрос изгледало у грочанском насељу Радмиловац:

Како каже читалац који нам је послао фотографију, ово није јутарња магла него дим са депоније у Винчи која се шири по околним приградским насељима..

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар