Почетна » Александар Шапић на суђењу са Видојковићем није могао да се сети тачне адресе на којој је пријављен, па питао адвокатицу

Александар Шапић на суђењу са Видојковићем није могао да се сети тачне адресе на којој је пријављен, па питао адвокатицу

Шапић је Видојковића тужио и тражио одштету за претрпљену душевну бол и нематеријалну штету због нарушене части и угледа

од Други Пишу
0 коментар

У Трећем основном суду данас је завршена парница по тужби коју је кандидат Српске напредне стране за градоначелника Београда Александар Шапић поднео против писца и новинара Марка Видојковића због текста објављеног на порталу „Бука“.

Шапић је Видојковића тужио и тражио одштету за претрпљену душевну бол и нематеријалну штету због нарушене части и угледа, а данас се појавио на суђењу.

Шапић је пред суђење прошао поред Видојковића без речи иако га је писац поздравио речима: „Где си градоначелниче?“.

 

Суђење је почело „лоше“ по Шапића већ приликом давања личних података суду јер бивши градоначелник није могао да се сети тачне адресе на којој је пријављен, што је образложио чињеницом да се на садашњу адресу недавно пријавио, а да је протеклих година био заправо пријављен код родитеља. Он је у једном тренутку упитао адвокатицу.

Марко Видојковић и Александар Шапић долази на суђење Фото:Амир Хамзагић/Нова.рс

Потом је говорио о штети коју је, како тврди, претрпео.

„Ја сам 30 година у јавном животу. 15 као спортиста, а 15 као јавна личност која се бави политиком, мени није проблем да ме критикују, мој рад и памет, али овако нешто никада нисам доживео. То се одражава на мишљење јавности и нанело је штету мојој каријери“, објаснио је Шапић.

На питање адвоката Марка Видојковића коју је то конкретно штету претрпео, са обзиром да је после објављивања спорног текста, аванзовао са места председника општине на место градоначелника, Шапић није хтео да одговори, већ је само рекао да се то види по понашању његових сарадника али те сараднике није именовао.

Марко Видојковић долази на суђење Фото:Амир Хамзагић/Нова.рс

„Ја лично против Александра Шапића немам ништа, то је један сатиричан трекст, а ова тужба је уследила да би се зауставило моје критичко писање. Ово је „СЛАПП“ тужба и успели су у томе јер смо ми прилично променили реторику. Александар Шапић је против колеге Ненада Кулачина и мене лично поднео три тужбе, он је моћан човек, ја га се физички плашикм и осећам се угроженим, а циљ тих тужби је да нас финансијски исрцпи и да се подвргнемо аутоцензури“, објаснио је Видојковић.

Александар Шапић долази на суђење Фото:Амир Хамзагић/Нова.рс

Шапић је у једном тренутку рекао да он јесте подносио тужбу за тужбом у намери да заустави Видојковића, а када је то успело, он је престао са подношењем нових тужби.

У једном тренутку док је Шапић објашњавао да су се према њему грубо односили и вређали га и објашњавао шта је аргументована критика, прекинуо је говор да би се обратио адвокату Марка Видојковића речима: „Шта се ти бечиш?“, али се брзо поново упристојио.

Кандидат СНС за градоначелника Београда тражи одштету од 250.000 динара а изјавио је да ни 250 милиона не би било довољно за штету и бол коју је претрпео.

 

Милош Ж. Лазић, нова.рс

Насловна фотографија: Марко Видојковић долази на суђење Фото:Амир Хамзагић/Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар