Почетна » СКАНДАЛ Колувија са наногицом дао интервју свом адвокату Ђуки

СКАНДАЛ Колувија са наногицом дао интервју свом адвокату Ђуки

од admin
0 коментар
FAoKP3NWQAEck8q 1ghhjdfh 1047x940

 

Рат Александра Вучића и Небојше Стефановића не јењава, већ јача све већим интензитетом. Овог пута, Вучић је преко свог пулена Ђуке, искористио Колувију, којег је наградио дозволом да се брани са слободе, за нови удар на Стефановића, а првооптужени за „Јовањицу“ се својски потрудио да обави задатак како треба, устврдивши како је све монтирано како би се извршио државни удар и срушио Вучић..

– Они су били сигурни да ћу пристати на њихову понуду. Да окривим Андреја Вучића да радим за њега, а за Звонка Веселиновића расад. Рекли су ми да треба да кажем да је његова производња у Врбасу – преноси таблоид Објектив на сутрашњој насловној страни.

Колувија је поменуо Душана Митића, који му се, наводно, представио као начелник оперативе УКП, те му је тражио да то потпише тужиоцу.

– Рекао је, „ако укажеш на некога ко је већи, јачи од тебе, можеш да прођеш без казне“ – казао је Колувија свом адвокату, у свом стану где је интервју и направљен.

FAoKP3NWQAEck8q 1ghhjdfh 1047x940

Ђукин штићеник тврди како му је тражено да помене и Братислава Гашића, директора БИА, како му је носио новац за црне фондове.

– Они су сматрали да треба да кажем да су ти фондови коришћени да се другим државама плати да повуку признање Косова, што је поприлично озбиљна ствар – устврдио је Колувија.

Он тврди, што је веома чудно, како је МУП знао шта се производи на „Јовањици“ и како је директно кабинет Небојше Стефановића био обавештен о његовим активностима. Поставља се питање, зашто би МУП и Стефановићев кабинет били обавештавани шта се ради на једном пољопривредном добру, сем ако тамо није било неких нелегалних активности, јер то није домен њиховог ресора.

Колувија, преноси Објектив, помиње и инспектора Слободана Миленковића, који га је ухапсио, и каже да га лично познаје, те да му је сређивао визу за Хиландар.

– Миленковић је, када су ме зауставили на ауто-путу, обавио телефонски разговор, након којег је наредио да ми ставе лисице и одузму телефоне. Више пута сам из разговора полицајаца који су ме отели чуо да је Миленковић у том разговору добио наређење да ме ухапси. Из њихових разговора сам сазнао да је тада разговарао са неким из кабинета министра унутрашњих послова – тврди Колувија.

Интервју је скандалозан на више нивоа. Прво, Колувија је недавно пуштен да се брани са слободе, док траје судски процес, са обавезним ношењем наногице, те се његови искази могу сматрати изношењем ствари из истраге. Ђукановић, с друге стране, поред тога што је Колувијин адвокат, обавља функцију председника Одбора за правосуђе Народне скупштине и члан је Високог савета судства, што представља сукоб интереса, јер може директно да својим политичким везама утиче на процес у који су укључени високи државни и страначки функционери. Треће, Колувија је искоришћен од стране Вучића за обрачун са Небојшом Стефановићем, у чему Објектив, који је некад важио за Стефановићев медиј, највише предњачи.

Све у свему, било која страна да је у праву, читав случај илуструје да је Србија постала дубококриминализована држава откако је Вучић преузео све полуге власти у земљи. Зато и не чуди што се по стопи криминала Србија нашла на другом месту од 44 европске земље и на 39. месту у свету од укупно 193 земље, према извештају Глобалне иницијативе против организованог криминала.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар