Почетна » СЈ: Опасне претње упућене новинару Александру Станкову

СЈ: Опасне претње упућене новинару Александру Станкову

од admin
0 коментар

 

Наиме, узнемиравање колеге Станкова почело још раније на пролеће након што су Јужне вести објавиле текст о просторијама које је организација коју води Симо Спасић добила на коришћење од Града Ниша. Све је кулминирало у последњих пар дана када је новинар случај пријавио полицији И тужилаштву, али то није спречило нападача да настави са узмениравањем и застрашивањем.

Тужилаштво је већ покренуло процес због свега што се дешавало у претходних неколико месеци и случај окарактерисало као кривично дело прогањање.

Александар Станков за мрежу СафеЈоурналистс рекао је: “Осећам се узнемирено и угрожено од прве поруке која је стигла 29. августа, а сада је све то само појачано низом порука које су стигле након што је Спасић упозорен да их не шаље. Јасно је да не одустаје и поред упозорења полиције. Јавност сам обавестио два пута у консултацији са тужиоцем и очекујем да се процес доведе до краја у складу са законом.”

Председник НУНС –а, Жељко Бодрожић, поздравио је брзу реакцију надлежних органа и рекао је да се нада да ће овај случај бити брзо процесуиран и да ће починилац бити адекватно кажњен, а јавности послата порука да је оваква врста понашања неприхватљива.

СафеЈоурналистс мрежа, која окупља више од 8.200 медијских професионалаца на Западном Балкану, осуђује претње упућене Александру Станкову. Тражимо брзу и ефикасну истрагу И адекватну казну за починиоца.

Мрежа СафеЈоурналистс ће обавестити све релевантне домаће и међународне актере о овом случају.

Сваки напад на новинаре је напад на јавни интерес, демократију и права свих грађана.

Скопље – Београд – Подгорица – Приштина – Сарајево – Загреб, 06. 09. 2021.

Удружење новинара Косова

Удружење новинара Македоније

Удружење БХ новинари

Хрватско новинарско друштво

Независно удружење новинара Србије

Синдикат медија Црне Горе

Можда ти се свиди

Оставите коментар