Почетна » Када јој приђе мушкарац, почиње да се брани и да плаче: Девојчица коју је отац држао заробљену у стану у Миријеву мораће дуго да остане у болници

Када јој приђе мушкарац, почиње да се брани и да плаче: Девојчица коју је отац држао заробљену у стану у Миријеву мораће дуго да остане у болници

од Други Пишу
0 коментар

Девојчица (8) коју је отац Урош Пашајлић годинама држао заточену у штрокавом стану и кади на Звездари још увек је у болници и питање је када ће изаћи, јер се налази у јако тешком стању

Према информацијама које поседујемо, девојчица је смештена у посебном боксу у Тиршовој где има даноноћну негу, пише Блиц.

– Анализе су јој испод нормале. Имуни систем јој је јако лош. Дехидрирана је и неухрањена. Постепено јој се уводи храна, не сме одједном – каже извор „Блица“.

Како сазнајемо, девојчица је тиха, повучена и слабо прича.

– Она има осам година, а само 10 килограма. Премршава је за свој узраст. Не може ни да стане на ногице. Зна да каже своје име и презиме, тражи чоколаду, али све то изговара јако тихо. Поједине речи и реченице говори јако неразумљиво или не зна уопште да каже – наводи наш саговорник.

Према његовим речима, оно што буди језу јесте што девојчицу не могу да прегледају хирурзи, јер чим види мушкарца она почне да плаче и да се брани.

– Виче, диже руке као да се брани. Држи се за стомак и непрестано плаче чим јој приђе мушка особа. Психолози ће у наредном периоду радити са њом, биће потребно много времена да се девојчица опорави. Најтеже последице које ће имати биће психолошке – наводи наш саговорник.

Њеном оцу Урошу Пашајлићу данас је одређен притвор до 30 дана по свим тачкама које постоје у нашем законодавству – с обзиром да постоје околности које указују на опасност од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина његове последице довели до узнемирења јавности које може угрозити правично и несметано вођење кривичног поступка.

Он се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву бранио ћутањем и изговорио само једну реченицу којом је покушао да се оправда – да је поново, дуже време конзумирао наркотике и алкохол?!

Урош је ухапшен након што је три дана био у бекству, када су га полицајци у уторак поподне пронашли у штек стану на Карабурми, где се крио код пријатеља.

Подсећања ради, отац је ћерку годинама држао заточену у стану, дете никада није уписало школу, нити било код лекара.

Случај је расветљен након што је Уроша за насиље пријавила емотивна партнерка Ивана Л., која је испричала надлежним органима како је насилник њу, као и његову ћерку, држао заточене у стану! Он је Ивану тукао и злостављао, а тек након њене пријаве откривена је трагична судбина девојчице.

Девојчица је након пријаве одведена код лекара, који су дете затекли видно запуштено и изгладнело, а од потресног призора расплакали су се и медицински радници.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Блиц/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар