Почетна » СУЂЕЊЕ МОНСТРУМУ Отац Тијане Јурић: Сада када сам га видео, схватам да ни 1.000 година није довољно

СУЂЕЊЕ МОНСТРУМУ Отац Тијане Јурић: Сада када сам га видео, схватам да ни 1.000 година није довољно

од admin
0 коментар

Припремно рочиште на суђењу Драгану Ђурићу, осумњиченом за силовање и убиство малолетне Тијане Јурић, одржано је данас у Вишем суду у Суботици, уз његово присуство као и оца убијене девојчице.

Оптужени Драган Ђурић је стигао у зграду суда

Отац страдале Тијане, Игор Јурић, рекао је за „Блиц“ да га убица његове девојчице није ни погледао док су заједно били на рочишту.

Јурић је рекао да је осетио гађење „како је толики човек могао да уради тако нешто некоме као што је Тијана, тако крхкој и нежној“.

Игор Јурић после припремног рочишта

– Сада када сам га видео, није довољно ни 80, ни 100, ни 1.000 година- рекао је Јурић и додао да ће наставити да се у правним оквирима бори да свако ко науди детету добије најстрожу казну.

Што се тиче захтева одбране оптуженог Ђурића да се суђење премести из Суботице, Јурић каже да процес може да буде било где, у било ком граду, али да
Игор Јурић је замолио медије да никад више не стављају слику његове ћерке поред лика Драгана Ђурића, који је злочин убиство и одвео полицију на место где је закопао тело зверски убијене девојчице.
очекује “ да буде правично и да убица добије максималну казну од 40 година“.

Рочиште је било затворено за јавност.

Нешто пре 11 часова, из зграде Вишег суда изашао је Ђурићев адвокат Виктор Гостиљац. Он је рекао да је суђење заказано за 22. и 23. април и 4. и 5. мај, и поновио да је затражио изузеће овог суда, односно да се процес измести из Суботице.

Гостиљац је рекао да сматра да је овде суд пристрасан, и под притиском јавности, и да је се очекује да суд донесе највишу казну, 40 година затвора за Ђурића.

Адвокат окривљеног је додао да је Ђурић већ све признао, и да је сада само питање казне.

Виши јавни тужилац у Суботици је 29. јануара 2015. године, поднео оптужницу против окривљеног Драгана Ђурића Вишем суду у Суботици.

Окривљени и његов бранилац, у предвиђеном року од осам дана, нису поднели жалбу на текст оптужнице.

Отац страдале Тијане је такође стигао испред суда

Након тога, ванпретресно веће Вишег суда у Суботици је приступило испитивању optužnice i ona je pravnosnažno potvrđena.

 Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.

 Sudija Gordana Kojić je dana, 12. marta 2015. godine odredila datum održavanja pripremnog ročišta i poslala pozive okrivljenom i oštećenom i njihovim braniocima.

 U pozivu je napomenuto da po Zakoniku o krivičnom postupku, ako je optuženi uredno pozvan, a ne dođe na pripremno ročište, niti svoj izostanak opravda, predsednik veća može odlučiti da se pripremno ročište održi ako je prisutan branilac.

 Optuženi je upozoren da na pripremnom ročištu može predložiti nove dokaze, ako je za njih saznao nakon potvrđivanja optužnice, dok su i optuženi i okrivljeni upozoreni da se na pripremnom ročištu može održati glavni pretres.

Биљана Вучковић Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар