Почетна » Продекан, првостепеном пресудом, студенту Карановићу да исплати 150 000 динара због повреде права на приватности

Продекан, првостепеном пресудом, студенту Карановићу да исплати 150 000 динара због повреде права на приватности

Тонски снимао Стефана Карановића а те снимке делио другим непозваним лицима

од Жиг Инфо
0 коментар

Бивши студент продекан Правног факултета у Новом Саду Иветић Стефан неправноснажном пресудом Основног суда у Новом Саду од 06.02.2023. године од обавезан је да исплати студенту Стефану Карановићу износ од 150.000,00 динара због повреде права на приватност неовлашћеним снимањем, са законском затезном каматом на тај износ почев од дана пресуђења па до коначне исплате, у року од 15 дана од дана пријема пресуде.

Истом пресудом, тужени Иветић Стефан обавезан је да тужиоцу Стефану Карановићу надокнади трошкове парничног поступка у износу од 85.600,00 динара са законском затезном каматом на тај износ, почев од извршности пресуде па до коначне исплате, у року од 15 дана од дана пријема пресуде.

Тадашњи студент продекан је, према наводима неправноснажне пресуде, неовлашћено тонски снимао Стефана Карановића, а те снимке делио другим непозваним лицима због чега је и крајем 2021. године правноснажно осуђен због кривичног дела неовлашћено прислушкивање и снимање. Стефан Карановић, након што је добио све спорове против Правног факултета у Новом Саду, наставио је да студира на Правном факултету Универзитета у Београду.
Бранилац осуђеног Стефана Иветића у кривичном поступку, који је претходио овом поступку, а у којем је Стефан Иветић правноснажно осуђен кривичном пресудом је био адв. Дејан Укропина из Новог Сада.

Пуномоћник, сада туженог Иветић Стефана је поново исто лице а то је адв. Дејан Укропиан из Новог Сада.
Иначе, Дејан Укропина,  заступа Правни факултет у Новом Саду у готово сваком спору, истовремено заступа Савез студената Правног факултета и ЕЛСУ Правног факултета у Новом Саду.

– Не желим да коментаришем детаље поступка обзиром да није правноснажно окончан. Што се тиче инволвираности адвоката Дејана Укропине у поступак, када ме питате, мени је то фрапантан показатељ специфичне функционалне увезаности тих студентских организација и управе Правног факултета у Новом Саду. Таква увезаност управе са студетнским организацијама не постоји ни на једном другом факултету у Републици Србији. Мени је запрепашћујуе да они белодано показују неку врсту повезаности тако што их исти адвокат заступа и брани у сваком поступку а истовремено толико поступака губе. Поставља се питање начина плаћања и много тога везано за новчане трансакције до коих не можемо да дођемо. Својевремно сам покушао да дођем до Уговора о раду појединих лица која су запослена на том факултету, и да на основу Закона прибавим исплате и фактуре адвоката Дејана Укропине од стране тог факултета међутим када је реч о адвокату Укропини нисам успео и поступак је код Повереника за информацие од јавног значаја. Тренутно немам времена, услед обавеза на Правном факултету у Београду да се детаљно са њима бавим, али једва чекам да се позабавим адвокатском комором Новог Сада и читавом новосадском правном и правосудном гарнитуром тако што ћу до краја истражити, у складу са Законом, њихово пословање. Подсетижу да је након свега управа факултета у Новом Саду практично растурена, отерана са руководећих позциија, што је исправан потез државе а против појединаца су покренути и одговарајући поступци. Надам се да ће држава ту ситуацију решити и рашчистити тако да студенти у Новом Саду могу нормално да студирају, а по мени, најбоља варијанта је да се ангажују професори са других факултета и допринесу решавању тог проблема. Последње што држави треба је ерозија најзначајнијег каптиала а то је знање“ истиче Карановић за Жиг инфо и додаје да похављује рад уважене судије Јасмине Гаврић, и својих пуномоћника адв. Владимира Вучинића, из Београда, адв. Пеце Исакова из Новог Сада, а особито у овом поступку рад адвоката Марка Пушице из Београда и наравно адв Марка Пекића из Новог Сада који се у једном тренутку на перфектан начин укључио у поступак и то 2021. године у моментима када је данас растурена управа Правниог факултета у Новом Саду још била на ногама.

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар