Почетна » Човек се спалио због дуга од 15.000 евра

Човек се спалио због дуга од 15.000 евра

од admin
0 коментар

Породица Паје Селене (60), несталог 18. новембра, нада се да је он и даље жив иако све указује на то да је његово угљенисано тело нађено у Инђији.

Мотив могућег самоспаљивања Паје Селене је дуг од 15.000 евра и долазак судских извршитеља пошто је кућа ове породице у Инђији под хипотеком. Угљенисан леш који је у среду пронађен у Инђији у башти адвоката Николе Јасике још није званично идентификован.

– Само се молим да то није мој отац. Он није човек који би породицу оставио са проблемом. Нити би се убио. Пре би наудио ономе који га је увалио у ову несрећу – кроз сузе прича Јасна Селена, ћерка несталог Паје.

Главни траг који указује да се највероватније ради о њеном оцу је Пајин качкет са грбом Партизана, који је нађен поред угљенисаног леша, а који је он стално носио.

Мотив који би Пају могао да наведе на самоубиство је дуг за одштету комшији Миодрагу Матићу за тучу из 1995. године, а који је за две деценије порастао на 15.000 евра, због чега му се породична кућа нашла под хипотеком.

Судски извршитељи су због тога, каже Пајина ћерка, долазили у три наврата. Последњи пут на дан када је Паја нестао.

– Дошли су овде баш када смо кренули да га тражимо. Брат им је само рекао: „Ви радите шта хоћете, ја идем да тражим тату“, након чега су, трећи пут, одложили исељавање – прича Јасна.

Извршитељи су дошли овде баш кад смо кренули да тражимо оца, каже Јасна

На дан када је нестао, Паја је на себи имао пиџаму, црну тренерку, дукс, зелени штрикани прслук и качкет.

Угљенисан леш који је нађен у башти чији је сувласник адвокат Никола Јасика још је на обдукцији и чекају се резултати. Са Јасиком је Паја обавио последњи телефонски разговор, јер је он заступао супарничку страну.

– Добили смо списак његових позива и видели смо да је разговарао са супарничким адвокатом осам минута. Не знам о чему су причали. Не знам зашто су уопште разговарали – каже Јасна.

Полицијски инспректори из Сремске Митровице су Јасну, њеног брата Синишу и мајку у среду саслушали у Инђији. Од Синише су у полицији узели ДНК на анализу.

– Рекли су да не знају да ли је то он. Само су желели да сазнају какав је човек био мој тата, да би могли да провере да ли је склон самоубиству – објашњава Јасна.
На месту несреће, у башти Адвокатске канцеларије Јасика, видљиви су трагови гарежи на трави, али није нађена канта са бензином.

Пронашли само качкет

– Само је качкет пронађен на месту где су нашли тело. Његов је, препознала сам га. Али није било ципела. И ништа друго није нађено – сумњичаво говори Јасна, надајући се да је њен отац жив.

Добривоје Катанић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар