Почетна » Сахрана Весе Симоновића у среду на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана

Сахрана Весе Симоновића у среду на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана

од Други Пишу
0 коментар

Веселин Веса Симоновић, директор и главни уредник портала Нова.рс, биће сахрањен у среду у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Комеморација ће бити одржана у среду у 10.30 сати у „Дорћол плацу“ у Добрачиној улици у Београду.

Опело ће почети у 13.30 сати на Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана.

Веселин Веса Симоновић преминуо је изненада у недељу поподне, у свом дому у Београду. Симоновић је био један од најпознатијих српских новинара и уредника. Био је уредник у редакцијама „Борбе“, недељнику „Време“, а потом дугогодишњи уредник дневног листа „Блиц“.

Од 2020. био је оснивач, директор и главни и одговорни уредник портала Нова.рс и директор листа Нова. На недавној изложби поводом 100. годишњице настанка „Борбе“ он је говорио и о својим професионалним циљевима и идеалима.

Упитан да ли је портал Нова.рс и дневна новина „Нова“, на неки начин, продужење онога што је својевремено радио у „Борби“, Веселин је рекао да би било нескромно од њега да то коментарише, додајући:

– Трудим се да оно што сам некада радио, радим и сад, и да то моје акумулирано знање вишедеценијског рада у озбиљним, професионалним медијима пренесем на моје сараднике. Надам се да ће нешто од тога узети, али већ сада је Нова професионална редакција, и тек ће бити. А на питање да је цена те борбе понекад била превелика, Веселин Симоновић је рекао кратко:

– За мене није, али за моју фамилију је често била.

Михаило Јовићевић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар