Почетна » САЗНАЈЕМО Доживотна за звер која је закопавала живе људе

САЗНАЈЕМО Доживотна за звер која је закопавала живе људе

од admin
0 коментар

Драган Бајић из Бачког Градишта оптужен је да је на дунавском острву поред Будимпеште са мађарским брачним паром опљачкао и убио петоро људи.

У свом образложењу тужилац је навео да за тако монструозне злочине Бајић мора бити најстроже кажњен, без икакве могућности смањења казне.

– Првооптужени је рекао да је учествовао у рату у Југославији, па су га се остали чланови банде плашили. Живели су на ади Чепел, бавећи се криминалом. Узгајали су марихуану. Када им је нестао килограм дроге, првооптужени је намамио у шуму човека за кога је сумња да је украо марихуану. Тукао га је, а затим његов леш спалио. Тако је урадио са још четири жртве – рекао је тужилац.

Са Бајићем је ухапшено још пет особа. Сви они су приведени у септембру 2011. године. Монструозни злочин је откривен након што је месец дана раније Румун Матијас М. (31), кога су претходно Бајић и његови саучесници намамили позивом на пиће, а потом га опљачкали и живог закопали, успео да побегне. Он се извукао из раке у шуми аде Чапел, у коју су га стрпали везаних руку, и до врата закопали. Тортуру је пријавио полицији, наводећи да је главни у групи човек из бивше Југославије и да је то утврдио по говору.

Користио 16 имена
Бајић је после бекства из Србије у Мађарској користио чак 16 имена карактеристичних за подручје бивше Југославије.

Драгану Бајићу суди се већ четири године
Полиција је проверила терен и у заједничкој гробници, на северном делу острва, нашла тела. Анализом ДНК утврђено је да су ту остаци пет особа које су убијене, а чија су тела затим спаљена и закопана. Убијени су Имрет С. (48), његова супруга Магдолна (53), њихов син Шабат (30) и ћерка Кристина, као и њен дечко Виктор Х.

На снази потерница из Србије
У досијеу Драган Бајића у Србији има 30-так пријава за крађу аутомобила и провале. Пре десет година са два младића и девојком из Бачког Градишта оптужен је за провалу. Када су откривени на једном салашу, Бајић је кривицу примио на себе и осуђен је на четири године робије. Казну је издржавао у Сремској Митровици, али се сукобио са неким робијашима, па је пребачен у зрењанински затвор. Одатле је побегао током новогодишњих празника 2007. и до хапшења у Будимпешти губио му се сваки траг.

У почетку се није знао идентитет вође банде, па се спекулисало да је он војвођански Мађар који има македонски пасош.

Одмах после хапшења и провере његових отисака прстију, посредством српског Интерпола, установљено је да је најодговорнији за зверске злочине одбегли српски криминалац Драган Бајић. У покушају да заметне идентитет, Бајић је првих дана по хапшењу био врло убедљив, па је чак мађарска полиција обавестила српски конзулат да првоосумњичени није наш држављанин. Установљено је да је Бајић после бекства из Србије боравио у Мађарској, где је користио чак 16 имена.

Ана Аџић      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар