Почетна » Две жене на протесту напао Илија Вуксановић: Да ли је познати „ометач“ приведен

Две жене на протесту напао Илија Вуксановић: Да ли је познати „ометач“ приведен

од Други Пишу
0 коментар

На јучерашњем протесту догодило се пар инцидената – нападнуте су једна жена и девојка, а нешто касније и Саво Манојловић из покрета „Крени-Промени“

Портал Н1 дошао је до снимка, на ком се види да је нападач на две жене особа одраније позната новинарима.

Наиме, реч је о Илији Вуксановићу, који је јуче, према речима наше саговорнице, прво покушао да узме заставу једној жени на којој је писало „Стоп фемицид“, а затим ушао у расправу и упутио јој псовке. Како се на снимку види, покушао је и да насрне на жену, што су спречили учесници протеста. Затим је покушао да отме телефон нашој саговорници која је све то снимала. Она је изјавила да се тресла од страха, али да је успела, уз помоћ људи около да извуче телефон и побегне у масу.

Ко је Илија Вуксановић?

Подсетићемо само да су новинаре Н1 раније, док су извештавали у програму уживо око цртања и кречења мурала Ратку Младићу, али и на скупу антиваксера, ометали припадници тзв. Народних патрола, међу којима је био – баш он.

За себе је, на „конференцији“ коју су одржали једном приликом испред капија Н1, рекао да је – новинар, али да је напустио новинарство „јер неће да ради како му се каже“. Признао је тада да је он тај који увек омета новинаре Н1 и Нове С, и навео да би ометао и новинаре Пинка и РТС, али да то не може јер „никад нису уживо у преносу, тако да њих не вреди ометати“. Рекао је да то ради „јер их пљују“, а нико их не зове као „другу страну“, док их у емисијама називају „фашистима“ и „нацистима“. Како је тада рекао, то је за њега нешто најужасније и не постоји већа увреда.

Ипак, очигледно да му није ужасно да сам вређа, и то жене, па чак и да на њих насрће. На снимку од јуче може се чути и да се обраћао са: „Хоћеш да те ишамарам сад“.

Није познато да ли је нападач приведен због инцидента.

 

На јучерашњем протесту дошло је и до још једног инцидента, на Газели, а нападнут је Саво Манојловић. Он је, објашњавајући за Н1 шта се догодило, навео и следеће: „Људи су ми после рекли да су то неке Народне патроле, немам појма ко су“.

foto naslovna printskrin N1

Ј.П.П.   Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар