Почетна » СРАМОТА Добила отказ у осмом месецу трудноће

СРАМОТА Добила отказ у осмом месецу трудноће

од admin
0 коментар

Медицинска сестра из Севојна Гордана Бисић (30) добила је отказ у београдској Војномедицинској академији због трудноће, пише Ало!.

Бисићева је била запослена у Центру за хипербаричну медицину од новембра 2011. године, што је скоро од оснивања овог одељења. Она је била под уговором о привременим и повременим пословима који је више пута продужаван.

У новембру је расписан конкурс за стално запослење на који се она пријавила, али није прошла, већ је 25. марта добила отказ. Речено јој је да је „престала потреба за њеним радом“.

– Она је тај посао обављала коректно. Таква врста ангажовања подразумева ангажовање по потреби, односно плаћање дневница за обављени рад. Како именована више није могла да обавља додељене задатке, а на поменутом конкурсу није прошла јер није задовољила прописане критеријуме, Војномедицинска академија више није имала правну основу за њено даље ангажовање. Жао нам је због новонастале ситуације, као и због њене погрешне интерпретације – рекли су из ВМА.

Гордана је открила да су од ње тражили да потпише да својевољно напушта посао из личних разлога, а она је то одбила и тада су јој рекли да је „незахвална и безобразна“.

Бисићева је убеђена да су је отерали зато што не могу да је чекају месец, два када буде на породиљском иако је својевољно радила до средине осмог месеца трудноће. Она се тренутно труди да не брине због бебе која стиже, али се спрема да тужи ову установу.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар