Почетна » Терети се да је оштетила буџет, а недавно постављена за начелника Управе у Гроцкој

Терети се да је оштетила буџет, а недавно постављена за начелника Управе у Гроцкој

Симоновић потврђује да је потписао документ

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Као пад бомбе, јуче је у Гроцкој одјекнула вест да је бивши председник општине Драгољуб Симоновић саслушан у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег тужилаштва у Београду.

Он је под истрагом да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја и да је оштетио буџет општине Гроцка за више од 11 милиона динара.

За исто кривично дело злоупотребе службеног положаја терети се и тадашња начелница Управе ГО Гроцка Б.Б.Ђ. Она се сумњичи да је буџет општине оштетила за мало мање од четири милиона динара.

Предмет против Симоновића се тренутно налази у фази истраге, након чега тужилаштво може да подигне оптужницу или да одустане од кривичног гоњења.

Б.Б.Ђ недавно постављена за новог начелника Управе у Гроцкој

Према сазнањима Жиг инфа, Б.Б.Ђ је однедавно поново начелник управе у Гроцкој. Како наводе наши извори, она је постављена на ово место нешто мало пре избора, који су се одржали у априлу ове године. Када је Жиг инфо објавио имена 59. саветника у Гроцкој, међу њима нашла се и Б.Б.Ђ са платом од 88.381,60.

Иначе, Б.Б.Ђ је доласком Стефана Дилберовића на место председника ГО Гроцка постављена први пут за начелника Управе. Како се тада спекулисало, тадашњи директор Железница Србије, Драгољуб Симоновић желео је да успостави власт у Гроцкој, те му је био потребан неко ко ће га извештавати о свему и ко ће му „завршавати послове“.

Пре тога, Б.Б.Ђ је обављала претежно посао секретара Скупштине. Њено име се спомиње још од времена бившег председника Гроцке, Блаже Стојановића када је ова локална самоуправа имала, такорећи, два председника.

Драгољуб Симоновић пред јучерашњим исказом у Посебном одељењу за сузбујање корупције Вишег тужилаштва није негирао да је потисао спорни документ, али је сву кривицу свалио на Б.Б.Ђ. Према изјавама његовог адвоката, Ивице Вуковића, одговорност за тај документ је на терету Б.Б.Ђ.

Из ГО Гроцка међу челним људима мук.  Б.Б.Ђ је постављена недавно за начелника Управе јер се сматрало да је она једина која може вршити ту функцију. Без текста су остали челни људи ГО Гроцка и за питања Жиг инфа, јер на иста не одговарају, а тичу се овог случаја.

Занимао нас је одговор да ли је осумњичена Б.Б. Ђ и даље радник ГО Гроцка, као и на којем је радном месту. Такође нас је занимало да ли ће, због најновијих сазнања, бити покренут и неки интерни поступак против исте, међутим до закључења овог текста из ГО Гроцка није стигао одговор.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација- Фотошоп

Можда ти се свиди

Оставите коментар