Почетна » ТЕРОРИЗАМ У ЗВОРНИКУ Мајка убијеног полицајца: Убили ми мужа, а сад и сина

ТЕРОРИЗАМ У ЗВОРНИКУ Мајка убијеног полицајца: Убили ми мужа, а сад и сина

од admin
0 коментар

Туга у кући убијеног Драгана Ђурића у зворничком насељу Улице

УБИШЕ ми мужа, Николу, на прагу родне куће, у селу Жељова, код Бановића, одакле нас протераше, чак и без кеса у рукама, а сад, ето, усред Полицијске станице у Зворнику, и мог сина мезимца, Драгана (48), душу од човека.

Овим речима екипу „Новости“, у избегличком насељу Улице, које је део села Челопека, дочекала је Стана Ђурић, мајка полицајца кога је у понедељак увече, око 19.15, у Полицијској станици усмртио Нердин Ибрић (24), а његове колеге Стеву Миловановића и Жељка Гајића ранио.

Пред кућом Ђурића тугују чланови фамилије, али и многе комшије из старог и новог краја, пријатељи, кумови, колеге несрећног Драгана. Сви покушавају да утеше мајку.

– Само мајка зна како ово боли, како ово душу разара, како је изгубити сина, и то каквог, кога смо, синоћ, као и обично, испратили у смену, а после неколико минута чули у вестима да нашег Драгана више нема – прича нам старица, док сузе не стају ни Драгановим сестрама Драгици и Љубици, брату Анђелку…

Од сазнања за трагедију, за њих није било сна. Окупљају се комшије да помогну колико и како могу и ублаже бол Ђурићима, као што су, вазда, чинили када су се, после протеривања из старог краја, населили буквално на ледину, док је њихова имовина у ФБиХ потпуно уништена после рата.

– Брат је у полицији од 1993. године. Био је и остаће наш понос, човек који се само може пожелети, а, ето, синоћ је изгубио живот, ни крив ни дужан, усред Полицијске станице – каже нам његов брат Анђелко.

У зворничкој болници су рањени полицајци. У разговору за „Новости“ Жељко Гајић рекао је да се осећа добро и да ће остати на интензивној нези, из предострожности, још неко време. Стево Миловановић је, као и колега, још у шоку, али се осећа знатно боље. Време ће, очигледно, бити потребно да зацеле и физичке и ране у душама.

Др Мирослав Продановић рекао нам је да је стање пацијената стабилно и да ће, за сваки случај, уследити додатне дијагностичке процедуре.

Миловановић је задобио прострелну рану десног рамена, има више улазних и излазних рана од гелера. Ране су, како каже, збринуте. Код Гајића су прострелне ране обе шаке, гелер у меким ткивима, који је извађен.

В. МИТРИЋ Д. ГАЈИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар