Почетна ОсталоХроника Пасоши отмичара прави, у Француској већ познати по кривичним делима, мајка девојчице помогла полицији

Пасоши отмичара прави, у Француској већ познати по кривичним делима, мајка девојчице помогла полицији

од admin
0 коментар

Небојша Стефановић: Истрага се наставља у сарадњи са француским властима, кренули најкраћим путем да напусте Србију. У дечјем пасошу који је пронађен код ухапшених слика детета које личи на отету девојчицу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су француски пасоши троје ухапшених због отмице двогодишње девојчице у насељу Браће Јерковић прави, нису фалсификовани, а да имају потврду француске полиције да се ради о особама које су познате по кривичним делима.

Настављамо истрагу, у сарадњи са француском полицијом, немамо још детаље, криминалистичка истрага ће трајати и читаве ноћи и сутра, рекао је Стефановић у гостовању у Дневнику Радиотелевизије Србије.

Он је додао да се још не зна зашто је отета баш та девојчица, као и да није познато куда су се упутили отмичари, сво троје француски држављани, и да ће то бити предмет даље истраге.

Очигледно је да су кренули најкраћим путем да напусте Србију, рекао је Стефановић, и објаснио да је полиција, одмах по дојави отмице, затворила све излазе са аутопутева, као и границу, да ниједно возило у којем је дете не може да прође.

У дечјем пасошу који је пронађен код ухапшених, додао је он, налазила се слика малог детета, које личи на отету девојчицу, али још се не зна да ли је то њена фотографија, што ће се утврдити када се од француске полиције добије информација.

Стефановић је одао признање припадницима саобраћајне и граничне полиције који су, како је истакао, реаговали у секунду, а саобраћајци су брзом реакцијом спречили да отмичари баце дете преко ограде аутопута.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је ухапсило троје држављана Француске због постојања основа сумње да су данас у београдској општини Вождовац, у улици Браће Јерковић, отели двогодишњу девојчицу. Због постојања основа сумње да су починили кривично трговина људима ухапшени су М. С. (46), С. А. Г (50) и Ш. Е. К (26).

МАЈКА ПОМОГЛА ПОЛИЦИЈИ

БЕОГРАД,- Мајка, данас отете двогодишње девојчице у београдском насељу Браће Јерковић, приком напада и отмице, запазила је много детаља који су помогли полицији да веома брзо пронађу дете, изјавио је вечерас начелник Криминалистичке полиције Београда Драган Кецман. Кецман је рекао вечерас Б92 да је у току тужилачка истрага и да ће због ње остати без одговора питање о дечјем пасошу, о томе да ли су отмичари хтели да баце дете преко ограде на аутопуту и шта је полиција све пронашла у аутомобилу отмичара.

Кецман је потврдио да отмичари говоре страни језик и да ће у истрагу бити укључен преводилац, да ће о свему бити обавештене стране амбасаде и најавио да ће о целом случају сутра говорити министар полиције Небојша Стефановић на конференцији за новинаре.

 

(novosti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар