Почетна » Уредник Српског телеграфа Милан Лађевић тужио председника НУНС-а Жељка Бодрожић

Уредник Српског телеграфа Милан Лађевић тужио председника НУНС-а Жељка Бодрожић

од admin
0 коментар

 

Наиме, по информацији Српског телеграфа, Лађевића је 1. октобра ове године напао непознати мушкарац у центру Београда, на углу Влајковићеве улице и Трга Николе Пашића, тако што му је по тврдњама Лађевића задао ударац у раме, након чега му је упутио претње речима: „Убићу те!“, а коментар Жељка Бодрожића на овај догађај представља повод за тужбу. Како се наводи у тужби, Жељко Бодрожић је, коментаришући вест о спорном догађају, за медиј Република (портал Српског телеграфа), изјавио да „не зна што би се изјашњавао о сукобу два грађанина на улици“.

 

„Ко је ту новинар? За једног од те двојице сам чуо да је упао у криминал, да се бави рекетирањем, да за новац прогања и силује људе, да је кваран и зао, и да сарађује са корумпираним пандурима, а за овог другог видим да ни Ви не знате ко је, па ако се установи да је новинар или медијски радник, назовите ме да се изјасним“, наводи се у тужби изјава Бодрожића.

 

Даље се наводи да је „туженик изјавом повредио тужиочев углед“.

 

„Уместо да као председник и статутарни заступник једног од репрезентативних удружења професионалних новинара, чији један од статутом декларисаних циљева јесте заштита права и интереса новинара, након спорног немилог догађаја тужиоцу упути речи подршке, туженик је за тужиоца рекао да није новинар, да је упао у криминал, да се бави рекетирањем, да за новац прогања и силује људе, да је кваран и зао, и да сарађује са корумпираним пандурима“, пише у Лађевићевој тужби.

 

Наводи се и да је „тужениковом изјавом посебно нарушена тужиочева репутација коју ужива међу колегама новинарима и пословним сарадницима“, али и да су „тужиочеви пријатељи, рођаци, колеге и пословни срадници били зачуђени садржином туженикове изјаве, а иста је била више него довољна да пољуља њихово поверење у тужиоца, као и да преиспитују мишљење које о тужиоцу имају“. Стога, даље пише да је „тужилац Лађевић своје пријатеље, родбину, колеге и пословне сараднике, морао да убеђује у неистинитост туженикових дефаматорних навода о тужиочевој личности како би одржао и/или обновио поверење тих лица“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар