Почетна » Алармантно стање за Банатске паоре…

Алармантно стање за Банатске паоре…

од admin
0 коментар

Сведоци смо да да живимо у изузетно тешком времену, зараде су сведене на минимум, народ нема пара, родитељи не знају шта да кажу својој деци када им поставе питање : „Тата, требају ми нове патике за почетак школске године..

Да ли можемо да купимо?“ Све ово нам тера сузе на очи и баца у дубоко размишљање куда идемо као народ и као нација?

Ако сте се нашли у прелепом Банату, делу наше прелепе Србије који има велике атаре и високе потенцијале за пољопривреду , могли сте да приметите да је ова година изузетно лоша и погубна по Српског сељака. Док се возите по равници Баната,погледајте около њиве поред пута,видећете да је на неким парцелама принос 100 % уништен. Шта ће Српски сељак урадити? Како ће платити своје кредите које је подигао да би обновио већ дотрајалу механизацију и обезбедио себи боље услове за рад? Ово је питање за надлежне органе под ресорним министарством.

Узмимо пример господина министра Горана Кнежевића, који је високо котиран министар у тренутном сазиву владе Републике Србије, који је родом Зрењанинац, наш и ваш комшија и суграђанин. Шта је господин Кнежевић урадио да би помогао својим суграђанима? Да ли је као утицајан човек дао предлог да се помогне сељаку, да се помогне Српској пољопривреди?

Није, и ми се питамо зашто није то урадио. Српска пољопривреда трпи велике губитке ове године, уместо да се помогне дављенику, што је у овом случају српска пољопривреда, дављеник се гура на дно да што више потоне и да се не извуче.

Ми из Српског Сабора Заветници ГрО Зрењанин и Народно слободарског покрета општине Сечањ, желимо да истакнемо да је доста било забијања глава у песак. Желимо да видимо конкретне резултате, желимо да се помогне пољоприведницима Баната и целе Србије тако што ће се донети адекватан пакет мера за новонасталу ситуацију. Желимо да видимо резултате рада, да не остане све на обећањима.

 

Вукашин Баћина – посланик Народно слободарског покрета општине Сечањ и Владимир Еремић- председник Српског сабора Заветници ГрО Зрењанин.

Можда ти се свиди

Оставите коментар