Почетна » АЛИМЕНТАЦИЈА Зна ли председник Гроцке колико се издваја за њу?

АЛИМЕНТАЦИЈА Зна ли председник Гроцке колико се издваја за њу?

од admin
0 коментар

Колико вам је битно да о повећаном наталитету, тачније о повећаном броју ђака првака на насловној слици видите председника општине Гроцка?

Ето, не знам колико је вама важно, али ја сам себи поставио то питање. Више сам га поставио из разлога што не могу да верујем колико се политика меша , да је и у основне школе дошла.

Кренимо редом. Ове године у први разред основне школе до сада је уписано 15.152 ученика, говоре подаци Секретаријата за образовање и дечју заштиту. Како наводе у Секретаријату, лане је у први разред уписано 16.018 ученика. Надлежни очекују да ће се до почетка школске године повећати број ђака првака, с обзиром на то да је у генерацији 2008. годиште, које креће у школу, рођено 17.000 малишана. Највише првачића кренуће у ОШ “Никола Тесла” у Винчи – око 330, а најмање у ОШ “Сутјеска” у Земуну – 15… Ту вест је пренео и председников сајт, додуше врло кратко и штуро, наводећи само да је директор ОШ „Никола Тесла у Винчи дао изјаву за Новости, преносећи ту изјаву. И вест је као вест, за сваку похвалу, нема ту шта. Јер, за разлику од већине општина у Србији, у Гроцкој наталитет расте. Али оно што ме је запањило јесте, као што сам и навео,  насловна слика на том сајту, где се председник општине заједно са чланом већа и директором налазе испред школе. Па јесу ли они направили сву ту децу? Ја да сам на председниковом месту, не бих се играо са том сликом. Мала је њему плата да сву ту алиментацију плаћа.

Шалу на страну, већ да покушам да изнесем једну  необориву  чињеницу.  Знате, ОШ Никола Тесла је можда једина школа која може да уђе у још један рекорд- ВИСОКОНАПОНСКИ ДАЛЕКОВОДИ СЕ ГРАДЕ ТИК УЗ ЊУ! Па ја узех себи за право да питам, а где је ту председник општине Гроцка да заштити ту децу? Где је да стане уз сав онај народ што је протестовао и као стока склањан са барикада? Па лебтејебо, он није заштитио ништа ту децу да до изградње далековода дође. Ништа! Није ни а прозборио. И сада се он нашао да се слика и да покаже како је поносан што у Винчи има више деце него прошлих година. Мислим да ће ова слика ући у анале грочанских прича. Тачније, плашим се за ову слику. Сви ми знамо колико је зрачење штетно, колико су у Србији повећана малигна обољена.. Колико људи умире… А председник Гроцке се слика поред школе изнад које деци над главама висе високонапонски далеководи, притом није ништа урадио да спречи изградњу истих. Па то и јесте за анале..

Ко ће га знати, можда је председник и емотивно везан за школу у којој је похађао наставу, па се зато сликао. Ко зна, можда му је то и једина школа, а директор му остао омиљени наставник. Све је то можда!. А можда је и наш председник само једно дете, јер шта зна дете колика је алиментација и шта су далеководи! Мислим, тражим неко решење, неки изговор који ће ми оправдати ову насловну фотографију!

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар