Почетна » Ако нисте успели са институцијама, решите проблем срдачним разговором код председника Гроцке!

Ако нисте успели са институцијама, решите проблем срдачним разговором код председника Гроцке!

од admin
0 коментар
kabodgpant12

 Тог 02. фебруара стигло је обавештење из кабинета ГО Гроцка, да се састанак отказује због неодложних обавеза председника, а да ће накнадно бити одређен нови термин.

kabodgpant12

 

Те „неодложне обавезе“ председника Гроцке биле су шетња на обали Дунава у Гроцкој са  председником, Кошаркашког клуба „Локомотива“ из Москве.

Буквално шетња са њим, јер председник једног кошаркашког  клуба не може да помогне у изградњи Спортске хале (скадра на Бојани) у Гроцкој.

Након петанестак дана од отказивања састанка, подсетили смо кабинет председника да и даље очекујемо пријем.

kabodgpant1

 

У међувремену, након писања Жиг инфа, отвара се канцеларија народних посланика у Гроцкој која започиње са пријемом грађана.

 

 Жиг инфо је затражио састанак са народним посланицима у Гроцкој искључиво због тога што актуелни председник ГО Гроцка, Драган Пантелић,  као и већина руководства ове Општине избегава састанак са представницима нашег малог медија, који је у свету познат по истраживању коруптивних радњи. 

Народни посланици су се тада сложили да постоји проблем између комуникације општине Гроцка са Медијским центром „Жиг инфо“.

– Ту смо да примимо све грађане, имамо још састанака данас и стварно ћемо се потрудити да урадимо нешто, ако можемо, у оквиру наших овлашћења, рекао је тада народни посланик Милош Терзић.

-Ја не видим, зашто не би постојала сарадња са медијима. Милош и ја можемо да дамо препоруку представницима ГО Гроцка, да увиде да постоји тај проблем, рекао је тада народни посланик Горан Пекарски.

Од тог 26 фебруара 2021.,  три народна посланика са територије  општине Гроцка, Оливера Огњановић из Гроцке, Горан Пекарски из Калуђерице и Милош Терзић из Лештана доступни су грађанима сваког петка од 09-15 часова, а грађане примају у просторијама Скупштине општине Гроцка.

Гроцка добија и заменика председника, Дејана Влашковића, који такође прима новинаре Жиг инфа у свој кабинет. 

 Влашковић, за разлику од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића и заменика градоначелника Горана Весића, није побегао од новинара Жиг инфа и одговарао је на, не баш лака, питања.

Влашковић, такође прима грађане на разговор у своју канцеларију, сваког четвртка. Познато је да је, осим само формалног пријема, решио пар проблема грађана.

 

Данас, 21. јуна из Инфо службе ГО Гроцка стиже саопштење да ће председник ове општине, у наредном периоду примати грађане у свом кабинету и то петком од 12. до 14. часова. Број телефона за заказивање је исти онај као и за заменика председника, или народне посленике односно 0118501312 , локал 149.

Међутим, шта је „чудно“ у овом саопштењу?

Једна од чињеница јесте да председник Гроцке поново указује да институције или систем у Србији не функционише! Такође, узет је термин када и народни посланици у Гроцкој примају грађане.

У саопштењу Инфо службе ГО Гроцка се наводи да ће председник Гроцке  СРДАЧНИМ разговором покушати да реши проблем који нису могле да реше институције!

Председник ће грађане примати у свом кабинету како би у срдачном разговору изнашли решења за проблеме са којима се сусрећу и до сада нису могли да их реше кроз институције, наводи се у саопштењу које је објављено на званичном сајту општине Гроцка.

prijem pantelic grockars

Дакле, исто као и на састанку са представницима произвођача трешања , Драган Пантелић наводи да институције у Србији, фактички не функционишу. Ту нефункционалност институција, председник Гроцке ће да реши, како наводи, СРДАЧНИМ РАЗГОВОРОМ!

Према информацијама које долазе до наше редакције, народни посланици, као и заменик председника ГО Гроцка, који су примали грађане у претходном периоду су преносили изнете проблеме управо председнику Драгану Пантелићу. Сваки састанак са грађанима, у шта су се уверили и наши новинари лично, не могу да прођу без урађеног записника и тонског снимка који се предаје Драгану Пантелићу.  Ни један од проблема, иако су искључиво „општинке природе“ није решен!

Чак и интервјуу који смо обављали са замеником председника ГО Гроцка, Дејаном Влашковићем, нисмо могли да снимим, а да председникова секретарица није забележила све у записник и снимила исти на диктафону. Такође, поред аудио снимања, постоји и служба у ГО Гроцка која прави такозване досије грађана. У тим досијеима, у које смо се лично уверили да постоје, проналазе се сви подаци грађана који позову да закажу састанак, било са народним посланицима или осталим функционерима у Гроцкој. Према тим досијеима се одлучује да ли ће неки грађанин уопште моћи доћи до заказаног термина за разговор. 

Хм, питам се, да ли ће примити и новинаре Жиг инфа сада и све оне остале грађане којима  је „редовно одложио“ састанак.

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар