Почетна » Како да не испаднеш дебил на београдским изборима

Како да не испаднеш дебил на београдским изборима

од admin
0 коментар

Чуо си, можебити, да се 4. марта бије битка за Стаљинград, у коначном се окршају сударају добро и зло, Давид и Голијат, Зоран Калезић и Ера Ојданић. Док је Вучић упрегао све што има од машинерије и послао Бранка Коцкицу да смара родитеље да гласају за њега, опозиција се куне да је ово прекретница за целу Србију, да ће после београдских избора кренути општа пометња и имплозија напредњачког система.

И није то тако блесаво – на председничким изборима је у Београду од 1,6 милиона људи дупе до бирачког места одвукло 950 хиљада, а од тога је за Вучића гласало 403 хиљаде, за Шешеља још 39 хиљада. Штоно би се рекло, Београђани су у принципу осетно мање за Вучића и његову багру од српског просека, мање су бедни па су мање и поткупљиви, утопљени су у масу велеграда па се мање плаше да буду опозиционари. Али су једнако склони пуцању курца – да уместо на гласање оду на продужени с млеком или још горе, да оду на гласање и заокруже неког виц-кандидата јер је то као фора.

Срећа у несрећи код ове шаке јада од опозиције је што њихове сујете величине Генексове куле ипак нису дозволиле да се уједине у тзв. једну колону којој би само фалили Амфилохије, Марина Абрамович и Зоран Султановић да отпева пјесму. Та „синергија“ би била тако спектакуларно глупа да би разјурила масу гласача. Овако, у неколиким колонама, опозиција још има шансе па те Тарзанија као прималац Соросевих пара и један од водећих мрзитеља Вучића очински саветује како да не усереш ствар. Топ-листа пет ствар које у недељу четвртог марта никако не треба радити:

Јебеш изборе – СВИ СУ ИСТИ

Па не. То је згодна логичка грешка коју су Вучић и његови трабанти распричали јер им одговара – скупштина курцу не служи, институција нема, медији само лажу и ти онда закључујеш а кој курац ја да гласам што Вучић баш и хоће јер он нема гласаче, он има капиларне гласове, купљене, застрашене, опчињене Задругом и подочњацима Миломира Марића. Њему је баш до јаја да сви – осим његових капиларних – мисле да су сви исти па да при излазности од 27 одсто осваја сто одсто гласова још тридесет година док сину не преда жезло дистопијске Србије у којој није остао ни камен на камену.

Истина је мало компликованија: (Скоро) сви (који су до сада били на власти) су исти (у назнакама и у томе да им је више стало до сопствене него до своје гузице). Али да ти одам тајну – тако је свуда у свету па ипак некако у Паризу, Москви, Будимпешти или Лими не владају гмазови чије је врхунско достигнуће да својим ортацима тако јебено провидно наместе тендер за пластичну јелку и џиберско целогодишње осветљење, да им фонтана пева и да поклоне савску обалу шеику.

Није, је ли, баш исто кад градска телевизија помало навија за Ђитлера и када се претвори у журнал који ништа друго и не ради осим што хвалише Вучића, Весића и Малог. И има температуру у горњем углу. Није баш исто кад се пред изборе префарбају аутобуси и кад се народ понижава дељењем бесплатних пљескавица. Има оно опште место које се цитира, да сваки народ има власт какву заслужује. Ако је то тачно, можда ми не заслужујемо богзнашта, али вала нисмо сви силоватељи и масовне убице па да заслужујемо баш Весића и Жику Шареницу.

Гласам за ДЈБ-Двери – ЈЕР СУ СВИ ОСТАЛИ ИСТИ

Већ смо рекли да нису. Ок је да гласаш за ДЈБ-Двери ако се ложиш на Радулетову пасивну агресију и лажну експертизу или ти је приоритет да спречиш параду поноса и вежеш жену за шпорет јер тако каже Бошко. Али немој побогу купити причу да су они једини чистих руку и до јаја принципијелни јер да су такви као Обилићи би ишли храбро са својим програмима, а не би се удружили у највратоломнију цензус-коалицију у историји вишестраначја. Уосталом, ено их где кажу да ће се без фрке после избора уортачити са остатком опозиције – са оним истима којима сад кљуцају гласове тако што их оптужују да су били исти као Вучић и Мали.

Подржаћу БАСТАЋА

Останак испод цензуса је ок, дешава се. Може да се изађе на изборе и бори за неке нове идеје, са новим лицима, да се тражи нека нова енергија – јебеш онда проценат (види под „Не да(ви)мо Београд“). Али када неко од почетка зна да нема теорије да пређе цензус, када нема ништа да понуди нити га то занима, када трчи трку до један одсто гласова који ће по Д’Онтовом систему отићи највише напредњацима – он је јебига Вучићев ровац или толико глуп и неодговоран да стварно не желиш да гласаш за њега. То су сада Бастаћ – онај што је на Старом Граду побегао из ДС па угурао целу фамилију на функције (број 6), нека зелена странка (број 9), они Вучићеви националисти Заветници (број 10) и они Вучићеви Руси (број 13), Покрет обнове краљевине Србије (кој курац? број 14) и Вучићев муфтија Зукорлић (број 15). Биће их још, рецимо ЛДП.

Пратићу анкете ПА ЋУ ДА ВИДИМ

Испитивања јавног мњења су иначе озбиљна ствар, раде их и наручују озбиљни људи и коштају озбиљне паре. Служе да се грађанину прода производ – па сад небитно да ли је чоколадна бананица или политичка партија. Ово ђубре које се објављује у јавности није то. Ово што се објављује служи углавном да убије потенцијалне бираче опозиције у појам и да их остави код куће, а неке неодлучне можда преведе на Вучићеву страну. Познат је психолошки феномен да за (оне који унапред личе на) губитнике нико не воли да гласа. У читаву ствар се меша Ђока Вукадиновић који је, што би се рекло, у сукобу интереса јер навлачи за Ђиласа као што је прошле године навлачио за Јеремића. Тако да батали истраживања јавног мњења и гласај по савести и тако да не испаднеш глуп.

АВЕ БЕЛИ

Најгори начин да икога убедиш да промени став је да му кажеш да је дебил, али ако размишљаш да (опет) гласаш за Белог ти си јебига дебил. Ајде што је то глас ничему, ни лево ни десно, ни опозиционо ни против целог естаблишмента, ни за ово ни за оно. То је уједно глас инфантилном хумору, комбинацији Беле лађе и Курсаџија, замисли тип има бело одело и ЈАШЕ КОЊА нема xеxе то лудо па бог. Лука Максимовић је толико несмешан да су га баталили чак и сви људи из покрета који су га осмислили. Ено њих по Младеновцу где се ломатају да нешто ураде за суграђане, а ено њега где не може да заврши Сингидунум и да се помири да у 26. години постоје и креативније ствари од отимања гласова правој опозицији у земљи којом владају мафија, Задруга и чланска карта СНС.

 

(tarzanija)

Можда ти се свиди

Оставите коментар