Почетна » Како су напредњаци у Гроцкој променили Србију

Како су напредњаци у Гроцкој променили Србију

Они су све

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Центар за културу Гроцка, пре два дана организовао је трибину под називом „Оне су мењале свет“ у оквиру „Београда за почетнике“.

Насловна фотографија овог чланка настала је на тој трибини и она, заправо, показује све аномалије грочанских напредњака који су променили Србију.

Према информацијама Центра за културу Гроцка, на овој трибини као већински „почетници“ , присуствовали су представници ГО Гроцка, председница СО Гроцка Весна Дамњановић са сарадницима, представнице Удружења жена са територије ГО Гроцка, Центра за социјални рад у Гроцкој, Дневног клуба за старија лица у Гроцкој Геронтолошког центра Београд, као и многих других јавних служби (читај радника ГО Гроцка и других јавних предузећа) .

Ова трибина донела нам је и још нека додатна сазнања. Рецимо, сазнајемо да се у Гроцкој, међу друговима члановима напредњацима, само ређају функције. Ко је шта више, тешко је утврдити. Тако смо сазнали, између осталога, да нам је заменица председника ГО Гроцка, Душица Мемаровић, такође и „председница Савета за родну равноправност“ ове локалне самоуправе. Такође, председница СГО Гроцка, Весна Дамњановић је и председница Комисије за родну равноправност, а Гордана Мирковић, секретарица председника Општине, је члан овог Савета.

Упоређујући фотографије и са неких претходних трибина или сличних догађаја, видећемо да су на већини, једна те иста лица.

Да ли су у питању савети пољопривредника, сајам холтикултуре или неко славље пензионера и других организација, на фотографијама ћемо видети готово једне те исте људе.

Ваљда је мала основна плата, која је у просеку преко 100 хиљаде динара, те општински функционери морају додатно да зараде. Економски тигар, како председник Вучић представља нашу државу, је изгледа банкротирао. Грочански напредњаци морају зато да зараде додатни новац. Биће интересантно гледати, у неком наредном периоду, ко ће хтети да дели пропагандни материјал. Јер, у Гроцкој, изгледа, за функционерску мањину има све, док за народ ако остане нека мрвица, добро је.

Да смо нормална општина, оно што је требало урадити јесте да нашу будућност ставимо у прве редове. Можда нисте приметили на насловној фотографији, али на овој трибини су се налазили и „почетници“, ученици ОШ „Милоје Васић“ из Калуђерице са наставницом Миленом Алексић, који су за ову прилику насликали знамените жене о којима је било речи и помно пратили догађај, баш као и ђаци Средње школе Гроцка са професорком Тањом Вујић.

Међутим, они су постављени са стране. У првим фронталним местима су функционери ГО Гроцка. Навикли на фотељу и не пуштају је. Деци је одмах дато до знања чија је фотеља и да над њима није будућност у овој земљи, те зато седе „са стране“. Напредњаци у Гроцкој су заиста променили свет и ући ће у будуће  уџбенике.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар