Почетна » Пударци: Папецове улице, док председник Гроцке не спава код куће

Пударци: Папецове улице, док председник Гроцке не спава код куће

Списак улице за асфалтирање у Пударцима

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Комисија за израду планова и рангирање капиталних инвестиција на територији ГО Гроцка, на предлог стручне службе ЈП „За развој ГО Гроцка“ и чланова већа, усвојила је програм који се односи на „уређење и поправку улица“ на територији ове локалне самоуправе.

Према том плану, у Гроцкој ће милион евра отићи на асфалтирање нешто мало више од 5 км улица. Од тих пет километара, у насељу Пударци одакле је и председник Гроцке, Драган Пантелић, асфалтираће се две улице:  Мајевичка – 220 м, Палих бораца (крак код Уце) 120 м.

У току претходне три године, од како је председник Гроцке Пантелић, у Пударцима је завршено асфалтирање Палих бораца, а затим и наставак те улице, Партизанска и Првомајска и њихово спајање.

Интересентно је да се све ове улице налазе у такозваном доњем крају Пудараца, одакле је и дугогодишњи одборник Саша Мијаиловић, алиас Саша Папец. Шта више, Првомајска улица која је асфалтирана прошле године је заправо његова улица, а најављено асфалтирање Мајевичке ће бити заправо везивање ове улице са Првомајском, од Саше Папеца.

И док се доњи крај сређује, председник Гроцке као да не путује до свог радног места. Јер, куда год да крене ка згради општине Гроцке, било којим смером мора проћи кроз разорене улице. Пут од Пудараца па до Буковаче је непредвидив. Сваког дана се отвара нека нова рупа, а вожња овим путем је постала као рели. Овакво стање улице погоршава и чињеница да свакодневно тим путем прође више хиљада возила, док у крају код Папеца није таква ситуација.

Да нисам видео да председник Гроцке борави у својој кући, тачно би поверовао да спава у том неком стану у Гроцкој код пијаце. Јер, како другачије да разумем да су сва асфалтирања отишла код Папеца, док Панта као да не жели да среди око своје куће. Наш народ каже да „ако није способан за своју кућу, значи није ни за друге“. Почео сам искрено да верујем у ту пословицу.

 

Жељко Маторчевић

Насловна: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар