Почетна » Трг у Калуђерици који засењује нераднике и лопуже

Трг у Калуђерици који засењује нераднике и лопуже

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Чега се паметан стиди, будала се поноси. Ова пословица је одавно позната код Срба а, нажалост, све се више о њој прича.

Да смо у нормалном, паметном свету, под појмом трг подразумевали би отворени простор окружен кућама који се обично налази у срцу традиционалног града и на којем се окупља заједница. Тргови су толико велики да су прикладни за продавнице, концерте, политичке скупове и друге догађаје који требају широк отворен простор.

У Калуђерици, веровали или не, у току је градња трга од неких 70- ак квадрата, на потпуно скривеном месту, негде иза Месне заједнице и школског дворишта које је веће једно 50-60 пута. Преко пута тог трга, налази се Амбуланта ДЗ-а Гроцка, направљена за време „лопова“ Ђиласа , површине 2.180 квадрата (30 пута већа површина од трга).

Ипак што се тиче оних који су били и у коалицији са Ђиласом, а сада су напредни кадар који ведри Гроцкој, изградња овог трга у Калуђерици је пример који ће засенити нераднике и лопуже који желе да обезвреде њихов (напредњачки) труд.

Наиме, на једној од воцап група, координатор СНС-а за Калуђерицу, који је такође запослен у ЈП „Паркинг сервис“, Никола Крајновић написао је управо речи које сте прочитали, како би указао својим „најоданијим слугама“, како се треба односити према изградњи овог трга, за којег беше предлога да се назове „љубавни трг“.

Снимак екрана са воцап групе

 

А наркомани и дилери у фазону „лајк дис“. 

Туристичка организација Београда би требало овај БОНСАИ трг убацити у своју понуду. Свакако, остаће историјска забелешка овог минимализма у глави и култури, али уједно и максимализма у потрошњи и промоцији.

 

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар