Почетна » Да ли ће испред сваке учионице, школе у Врчину стајати батинаши које је ангажовала наставница или директор школе?

Да ли ће испред сваке учионице, школе у Врчину стајати батинаши које је ангажовала наставница или директор школе?

Министру просвете

од Милан Јовановић
1 коментар

Г.Министре,
већина грађана Србије је забринута за насиље које се догађа у нашим школама.

Надам се да делите наше мишљење да су за такво стање подједнако одговорни родитељи и просветни радници. Сва наша деца од родитеља могу да добију васпитање, а од Вас и ваших просветних радника образовање.
Нажалост деца не могу да бирају родитеље, али зато Ви можете да бирате просветне раднике и да више поведете рачуна коме указујете поверење, да нам образује децу.

У Врчинској школи ,,Свети Сава“ која се налази на злогласној Општини Гроцка, за директора школе сте поставили Добрицу Синђелића који се више брине о својој политичкој каријери, него о нашој деци.
О свакодневним инцидентима је сувишно говорити.

Како рече Матија Бећковић: У време победе пароле ,,за нашу децу,“деца се хапсе док шетају крвавих и разбијених глава.

Сви се питамо одакле толико насиље ? Криминалци и батинаши су свуда око нас али нисмо очекивали да се налазе у нашим образовним установама.

Нико од наших родитеља није очекивао да ће један просветни радник да прети својим ученицима плаћеним батинашима који треба да дођу у школу да их туку. Треба ли да бринемо за безбедност своје деце, када их пошаљемо у школу и да ли ће испред сваке учионице стајати батинаши које је ангажовала учитељица или директор школе?

Г.Министре, свесни смо да већина просветних радника часно и поштено ради свој посао, што није случај у Основној школи ,,Свети Сава“ у Врчину.

Мишљења сам да је крајње време да се позабавите кадровским питањима у овој Основној школи. Требало би проверити како се троши просветни динар. Зашто је уплаћиван новац фирми ,,Градитељ“ за некакве радове које никада нису изводили, коме се изнајмљује школска фискултурна сала и ко узима новац од уплата?

Како је могуће да нашу децу образује ћерка бившег директора Живадина Митрића, која уопште није образована за рад у просвети, док у дневном боравку исте школе ради факултетски образован просветни радник (додуше њен отац није лични пријатељ директора Синђелића).

Г.Министре, о овој нашој школи биће доста посла за Вас, просветну инспекцију и тужилаштво, поготово ако се будете позабавили јавним набавкама и ненаменским трошењем новца.

Надам се да ће институције почети да раде свој посао а да ћете и Ви предузети све потребне радње из своје надлежности.

 

Милан Јовановић

Насловна фотографија: Добрица Синђелић, директор ОШ „Свети Сава“

Можда ти се свиди

1 коментар

Dejan 7 децембра, 2022 - 19:17

Novinarstvo se zasniva na činjenicama,pa bi mogli da proverite iste pre nego što napišete bilo šta.

Понови

Оставите коментар