Почетна » ВИШЕМЕСЕЧНО КРШЕЊЕ ЗАКОНА У БЕЛОЈ ЦРКВИ

ВИШЕМЕСЕЧНО КРШЕЊЕ ЗАКОНА У БЕЛОЈ ЦРКВИ

од admin
0 коментар

Одборничка група Белоцркванске слободне иницијативе је више пута на седницама СО Бела Црква указивала на флагрантно кршење закона, које се дешава у ЈП “Белоцрквански водовод и канализација“, али председник надзорног одбора овог јавно предузећа Зоран Станковић не реагује.

Такође, председник СО Бела Црква Марјан Алексић, и одборници владајуће већине већ више пута одбијају да као тачку дневног реда уврсте расписивање конкурса у овом јавном предузећу. Наиме, лице које обавља функцију вд директора овог јавног предузећа крши Закон о јавним предузећима по три основа. У члану 25. Закона о јавним предузећима јасно пише да лице које се именује за директора јавног предузећа мора имати завршен факултет, односно седми степен стручне спреме. Господин Драгутин Јовановић обавља функцију вд директора ЈП “Белоцрквански водовод и канализација“ иако нема седми степен стручне спреме. У члану 52. Закона о јавним предузећима јасно пише да мандат вд директора може трајати највише годину дана. Све то не би био проблем да мандат вд директора Драгутина Јовановића није истекао 18. Јула 2017. године.

Поставља се питање да ли су одлуке које доноси вд директор коме је истекао мандат валидне? Такође, да ли вд директор Драгутин Јовановић сме да својим потписом врши исплате у име ЈП “Белоцрквански водовод и канализација“? У члану 71. Закона о јавним предузећима јасно пише да се на јавној интернет страници јавног предузећа мора објавити радна биографија чланова надзорног одбора, директора и извршног директора. На јавној интернет презентацији ЈП “Белоцрквански водовод и канализација“ не само да нису објављене радне биографије, већ се као одговорно лице налази име Лицка Ференца, лица које је пре отприлике две године смењен са те функције.

Због овог вишемесечног кршења закона одборник СО Бела Црква Борис Ђурђев поднео је пријаву Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

Изјављује да очекује брзу реакцију ресорног министра, како би се окончало вишемесечно кршење закона у ЈП “Белоцрквански водовод и канализација“. Такође, изјављује да очекује да одговорна лица, која су у току више месеци кршила закон, сносе консеквенце због овог учињеног дела.

 

Борис Ђурђев

Можда ти се свиди

Оставите коментар