Почетна » Врчин, Гроцка: Отишао бата, дошла сека или „сјаши Курта да узјаши Мурта“

Врчин, Гроцка: Отишао бата, дошла сека или „сјаши Курта да узјаши Мурта“

од admin
0 коментар
bata seka vrcina

 Сјаши Курта да узјаши Мурта употребљава се у случајевима када треба закључити да се променама конкретних протагониста власти и моћи ништа не мења. У РСАНУ под одредницом Курта налазимо дефиницију овог израза: каже се када смена личности на власти, на каквом положају уопште, друштвена или политичка промена не представља суштинску промену односа, не доноси побољшање прилика и сл.

Ако говоримо о општини Гроцка, иако је прошло мало времена од избора новог или пак старог руководства на челу са СНС-ом, изгледа да има мање Курте а више Мурте или обрнуто.

СНС је дефинитивно у политичкој игри увео новине, уствари усавршили су стари радикалски манир, оплети по штампи и медијима било кога ко им стане на пут. Те новине нису заобишле ни Гроцку, па смо годинама уназад били обасипани разним леткама и флајерима у којима су на најгори могући приземни начин олајавани политички противници, или пак новинари. Застрашујућа машинерија, гебелсовског нивоа, увек је остваривала свој циљ- било ко се усуди и да упита било шта а да није по вољи већине разапнут је том мером да је морало доћи до повлачења па и напуштања Србије. Врло је мало храбрих преживело.

Данас, пролазећи центром Врчина видим старијег господина који узвикује: “ Отишао Бата, дошла Сека“. Приђем му и видим да у рукама држи некакве летке, које дели пролазницима. Дао је и мени један. На летку се налази оно што је недавно писао Жиг инфо, а то су Чланови већа ГО Гроцка, додуше са још једним додатком- као први на сликама су председник ГО и председник СГО Гроцка, Драган Пантелић и Душица Мемаровић.

bata seka vrcina

И заиста, треба ли да се запитамо да тако годинама – на обе стране је неко прошао добро, неко лоше, а само је коњ наставио да липше…

 

За Жиг инфо:
Милан Јовановић, насловна карикатура: Бојан Јокановић 2016.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар