Почетна » Клиника заменила бебе, грешка откривена после 25 година

Клиника заменила бебе, грешка откривена после 25 година

од admin
0 коментар

После 25 година једна мајка је, пошто је дала крв, установила да дете, о којем се бринула две и по деценије, није њена рођена ћерка, већ да је дошло до замене беба у клиници у Грацу на којој је рођена

БЕЧ – После 25 година једна мајка је, пошто је дала крв, установила да дете, о којем се бринула две и по деценије, није њена рођена ћерка, већ да је дошло до замене беба у клиници на којој је рођена, пише данас бечки дневник Клајне цајтунг.

У периоду између 15. октобра и 20. новембра 1990. године на Универзитетској клиници у Грацу дошло је до замене беба, пише бечки дневник.
Ова грешка откривена је тек недавно приликом добровољног давања крви.

Породица, која се суочила са овом неочекиваном вешћу, оптужила је клинику и тражи да се проанђе њихово рођено дете.

Они су поднели кривичну пријаву тужилаштву, а поступак је одбачен, уз образложење да је случај застарео.

„Није доказано да се то десило код нас. Ми смо са породицом у контакту и трудимо се да расветлимо случај. Ако се замена догодила стварно код нас желим да се, у име клинике, извиним погођенима“, рекао је дирекор Универзитетске клинике у Грацу Гебхард Фалцбергер.

Клиника указује да је у периоду када је дошло до наводне замене рођено 200 девојчица, те би, да се случај у потпуности расветли, било неопходно да 200 жена пристане на ДНК тест.

Болница је, због овог случаја, формирала посебан тим који ће свим женама, које то желе, омогућити добровољни ДНК тест.

Taнјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар