Почетна » Алексић: Укинућемо овлашћења извршитељима, неће моћи да отимају станове сиромашнима

Алексић: Укинућемо овлашћења извршитељима, неће моћи да отимају станове сиромашнима

од Жиг Инфо
0 коментар

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ће после промене власти на изборима 3. априла извршитељима бити укинута овлашћења тако да више неће моћи да „остављају без крова над главом самохране мајке и пензионере“ због неплаћених рачуна за Инфостан или струју.

„Ниједан социјално угрожен грађанин више неће остати без крова над главом. Нико није у заостатку за плаћање рачуна из хира и зато што тако воли, него зато што не може да плати и нема довољно новца“, рекао је Алексић за портал Нова.рс.

Алексић је навео да је у Србији „милион и по људи на граници апсолутног сиромаштва, а 50 одсто грађана је у ризику од сиромаштва“.

„То је слика и прилика десетогодишње власти СНС-а, који је створио систем у којем се невероватно обогатила групица људи око председника те странке Александра Вучића, који грађанима поручује да ћуте и трпе – нећемо ни да ћутимо ни да трпимо, него ћемо да вас сменимо са власти“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да Србија данас „купује своје злато“ од странаца, а Вучић каже да ћемо добити попуст од три одсто.

„Србија је своје злато вадила 75 година и обезбеђивала своје златне резерве, а сада га купујемо од странаца. Злато се копа у Бору, који је део територије Србије препуштен странцима“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да „о Вучићу заиста говоре његова дела – Вељко Беливук, Јовањица, Крушик, Телеком и друге афере“.

„Републичка тужитељка Загорка Доловац ће међу првима одговарати за сво нечињење у вези са криминалом и корупцијом и непоступање по десетинама кривичних пријава које смо поднели“, рекао је Алексић.

„Спровешћемо промене из корена чим се промени власт, а то значи усвајање системских закона и успостављање институција које ће омогућити да се утврди истина о свим аферама и невиђеној пљачки“, додао је Алексић.

Алексић је навео да то значи доношење закона о утврђивању порекла имовине и одузимању нелегално стечене имовине, као и именовање специјалног тужиоца за високу корупцију.

„Не постоји ниједна власт која је имала више афера у које су били умешани највиши функционери режима – председник дражве министри, премијер, њихове породице… То све мора да се истражи и реч одговорност ће поново добити значење. Ако то не урадимо, више неће бити Србије“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар