Почетна » Да ли ће бити превремених избора у Гроцкој?

Да ли ће бити превремених избора у Гроцкој?

Стигла наредба из СНС: Градоначелници и председници општина широм Србије подносе оставке

од Жиг Инфо
0 коментар

Председници општина широм Србије из редова Српске напредне странке подносе оставке на функције.

Председници општина Власотинце Братислав Петровић, општине Бојник Небојша Ненадовић и а општине Лебане Иван Богдановић поднели су оставку, потврђено је агенцији Бета.

Председник Општине Краљево Предраг Терзић поднео је оставку. Исто су учинили и председници општина Кучево и Смедерево, сви чланови Српске напредне странке.

Како сазнаје Н1, Терзић је одлуку о подношењу оставке донео јутрос.

Оставку је поднео и председник Општине Смедерево Јован Беч, који је своју оставку предао на писарници, објавио је портал Нова.рс.

Како пише Глас Шумадије, оставку је поднео и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, као и председници општина Топола и Лапово.

Без првог човека општине остало је и Кучево, чији председник Иван Рајичић је јавност о томе обавестио саопштењем.

Он је казао да му је била част да обавља функцију председника општине Кучево у протекле три године и захвалио се свима што су њему и његовом тиму омогућили да у овим тешким временима преузму одговорност за управљањем заједницом.

Н1 незванично сазнаје да је оставку поднела и председница Општине Трстеник Милена Турк, а према њиховим сазнањима исто ће до петка ујутро урадити и сви председници општина на југу Србије.

Дугогодишњи градоначелник Лесковца Горан Цветановић такође је данас оставку на ту функцију, незванично сазнаје агенцију Бета.

Одборник опозиционе Групе грађана „За Лесковац – Заједно“ Ненад Здравковић казао је да по закону, ако градоначелник поднесе оставку, обавеза је да се најкасније 30 дана од тада распишу избори.

„И то се баш уклапа са датумом највељених избора 17.децембра“, рекао је Здравковић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ Радио-Телевизији Србије, да парламентарни, покрајински, београдски избори, али и избору у још неким општинама, могу да се одрже већ од 17. децембра.

Како Политика незванично сазнаје, иницијатива је стигла из врха Српске напредне странке (СНС) а повод су наводно предстојећи избори због чега ће највероватније по истом сценарију оставке поднети сви градоначелници и председници општина у Србији из редова владајуће коалиције.

Што се тиче ГО Гроцка, за сада није познато да ли ће се ићи на превремене изборе. Према речима наших извора из СНС-а, за сада још увек није стигла наредба Извршног одбора да председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, поднесе оставку. Такође, још увек се спекулише да ли ће се ићи са избором и на локалу, односно у свих тринаест градских општина, или ће избора бити само за град Београд. Према незваничним сазнањима Жиг инфа, градоначелник Београда Александар Шапић поднеће сутра оставку, како би се избори одржали 17. децембра.

И из редова социјалиста, стижу исте информације, односно ни они не знају да ли ће се у Гроцкој ићи на превремене изборе.

Примећено је да је ССП Гроцка појачао активности и кренуо у кампању из Заклопаче.

За сада, за Гроцку нису предвиђени избори, али се одлуке мењају буквално из минута у минут. Регуларни избори требало би бити одржани на пролеће следеће године.

 

 

Медији/ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар