Почетна » ЦИНС: СНС негира да је организовала и финансирала рад кол центра

ЦИНС: СНС негира да је организовала и финансирала рад кол центра

од Други Пишу
0 коментар

Пошто је Транспарентност Србија поднела пријаву Агенцији за спречавање корупције због сумње да је организацијом кол центра Српска напредна странка (СНС) прекршила Кривични и Закон о финансирању политичких активности, СНС је негирала те тврдње, пренео је ЦИНС који је и објавио причу о кол центру.

Они су навели да је у одговору Агенцији СНС је негирала повезаност са агенцијом за хостесе „M&J Lady“ која је била задужена за организацију кол центра, као и невладином организацијом Центар за едукацију и развој омладине Београда (ЦЕРОБ) у чијим су просторијама вршене исплате хонорара.

СНС је навела да она није оснивач те агенције, нити да је с њом имала било какву пословну сарадњу.

Додали су и да нису користили њихове услуге и да ни на који начин ова агенција није била укључена у изборну кампању СНС.

У вези са фотографијама и видео снимком које је раније објавио ЦИНС, а који су настали у просторијама ЦЕРОБ-а током исплате хонорара ангажованима у кол центру, СНС је навела да у овим просторијама нема обележја странке, нити да је СНС оснивач те организације.

Крајем прошле године у тексту који је објавио ЦИНС, наведено је да је новинарка ЦИНС-а присуствовала исплатама за рад у кол центру у овом удружењу, а објављен је и снимак на којем се види једна од запослених агенције како учествује у исплатама за рад у кол центру и са новинарком договара гласање у замену за рад у кол центру.

Ипак, како је објављено из ове агенције за хостесе су у допису навели да „нису били ангажовани на било каквим пословима који су наведени у пријави“.

Foto: K. Živanović/Danas

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар